Főoldal Technológia Best Choice Green ICT díj az Acer V6 monitorcsaládnak

Best Choice Green ICT díj az Acer V6 monitorcsaládnak

acer_v6_monitorokAz Acer V6 sorozatú monitorok újrahasznosított anyagokból készülnek, többek közt ezért érkezett az elismerés: a termékcsalád elnyerte az idei Best Choice Green ICT díjat a Computex-en. A LED háttérvilágítású monitorok mind energiatakarékos szemléletben születtek, becélozva az üzleti, kormányzati és oktatási piacokat.

Az Acer V6 sorozat full HD kijelzője Acer eColor és ComfyView technológiákkal van felvértezve, mindezt a színtelt, tiszta látványért és a tükröződésmentességért. Kettő színben, fehérben és feketében is elérhető, ugyanakkor ezek a LED LCD kijelzők minimális energiát használnak, higany- és arzénmentes kijelző panelekkel készülnek. Több, mint 13 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmaznak, így a termék gyártásánál fontos szempont a környezetvédelem. Intelligens, ergonómikus és környezetbarát konstrukció ez, mindennek köszönhető, hogy a termékcsalád megkapta az EPEAT Gold minősítést is, továbbá ENERGY STAR és TCO minősítéssel is rendelkeznek.

Az Acer V6 sorozatú monitorok számtalan elismerésben részesültek eddig. Elnyerték a 2014-es Global Efficiency Medal-t (kijelző méret és országok) a világ leginkább energiatakarékos monitoraiként aposztrofálva. Továbbá megkapták a Taiwan Green Mark díjat is, melyet a China Energy Conservation Program részeként adtak át.