Site icon Napimagazin

chocoMe: bemutatkoznak az őszi csokoládékülönlegességek

Igazán különleges újdonságokkal köszönti az idei őszt a chocoMe manufaktúra. A számtalan nemzetközi elismerést begyűjtő márka egy merész, a francia csúcsgasztronómiában is pusztán egy pár éve használt alapanyaggal, egy különleges, díjhalmozó drazsékat bemutató válogatással és egy új, egzotikus Voilé ízzel vág neki a szezonnak.

Nézzük is meg közelebbről őket:

Feketeribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula

Az étcsokoládéban kiteljesedő feketeribizli bors intenzív gyümölcsössége és egyben fűszeressége ellenállhatatlanul pikáns kéreggel vonja be az oválisan megnyúlt mandulát.

De mi is az a feketeribizli bors?

A kissé megtévesztő elnevezésű fűszer a gasztrovilág új, alig pár éves francia innovációja. A fűszer alapja a feketeribizli cserjékről begyűjtött friss rügyek, amelyekből liofilizálással kivonják a bennük található vizet, majd kíméletesen porítják, így az eleven, kissé csípős, ugyanakkor nagyon kerek gyümölcsaromákban bővelkedő fűszer egész évben hordozza a feketeribizli – egyébként csak nyáron élvezhető – frissítő, kesernyés ízét.

Különleges ízvilág, prémium minőség – ez a chocoMe

Raffinée 4 (tej-, fehér- és szőke csokoládés drazsé válogatás gyümölccsel és magvakkal)

A Raffinée szemek kedvencei egy exkluzív válogatásban – ezt kínálja a Raffinée 4. A szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt, többszörösen díjhalmozó Raffinée ízekből készült összeállítást négy különböző karakterű és ízvilágú drazsékülönlegességből állították össze.

A doboz tartalma: tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula, fehércsokoládéval bevont liofilizált málna, Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával, sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió – mindegyik isteni finom!

Kandírozott pink grapefruit héj venezuelai étcsokoládéval bevonva

Különleges Voilé ízünk külső burkát roppanós venezuelai étcsokoládé alkotja, keserédes szorításba fogva a kandírozásnak köszönhetően egyszerre édes, pikírten savanykás és enyhén kesernyés pink grapefruitot.

Ez az egzotikus gyümölcs az egyik legsokoldalúbb, amelynek ízében egyaránt fellelhetők édeskés, savanykás és kesernyés jegyek is, ami nem meglepetés a gyümölcs felmenőit ismerve – a grapefruit a narancs és a pomelo keresztezéséből született. A pink változat alig 100 éves múltra tekinthet vissza, a pirosnál és a fehérnél sokkal összetettebb ízű, élénkebb aromájú és kevésbé keserű.

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte

Exit mobile version