Főoldal Technológia Elérhetővé vált a SUSE Cloud 4

Elérhetővé vált a SUSE Cloud 4

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 4, a SUSE OpenStack-disztribúciójának legújabb verziója, amely privát felhő infrastruktúrák kiépítésére szolgál.

A megoldás az OpenStack legfrissebb, (Icehouse) kiadására épül, teljes körű támogatást biztosít a Ceph elosztott tárolási rendszerhez, valamint a VMware alapú virtuális környezetekhez, és így lehetővé teszi a szervezetek számára informatikai beruházásaik minél teljesebb kihasználását. A SUSE Cloud új verziója a jobb méretezhetőség, valamint a megnövelt automatizálás és rendelkezésre állás révén ideális megoldás a kritikus vállalati szolgáltatások hatékony üzemeltetésének támogatására.

suse_cloud_4

„A SUSE Cloud rendszerrel a SUSE az elsők között hozott létre OpenStack alapú felhőmegoldást, és biztosította a technológia vállalati használatához szükséges magas szintű terméktámogatást. Az új kiadásba beépített VMware támogatással a Magyarországon legelterjedtebb virtualizációs környezet felhasználói is egyszerűen továbbléphetnek az új, hasznos szolgáltatásokat kínáló privátfelhő-környezetek kialakítása felé. A Ceph elosztott tárolási rendszer támogatásával pedig leendő ügyfeleink minden korábbinál kedvezőbb áron tudnak majd tárterületet bővíteni a magas rendelkezésre állás megtartása mellett” – mondta Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Cloud segítségével a vállalatok könnyedén alakíthatnak ki nyílt szabványú privátfelhő-infrastruktúrát. A SUSE Cloud telepítési keretrendszerével az OpenStack-felhők zökkenőmentesen üzembe helyezhetők és felügyelhetők, ráadásul a SUSE Cloud az első olyan vállalati disztribúció, amely automatizált, nagy rendelkezésre állású konfigurációt biztosít, és az OpenStack felhőalapú szolgáltatásainak telepítését is magában foglalja. Ez garantálja a privát felhők folyamatos működését és az elvárt szolgáltatási szintek teljesítését. A megoldás továbbá több hypervisor egyidejű futtatását teszi lehetővé ugyanabban a felhőben, ezáltal szélesebb választási lehetőséget kínál a vállalatok számára a felhőinfrastruktúrák tervezéséhez. A támogatott hypervisor technológiák között megtalálható többek között a KVM, a Xen, a Microsoft Hyper-V és VMware vSphere.

„A szoftveralapú tárolás egyre fontosabb összetevője az infrastruktúraszolgáltatásként kínált felhőknek. A Ceph és az OpenStack egymást jól kiegészítő megoldások, amelyek egyre népszerűbbek az üzleti sikerekhez nélkülözhetetlen, a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó informatikai környezetet kereső vállalatok körében. A Ceph telepítésének integrációjával a SUSE Cloud üzembe helyezése jelentősen felgyorsult, így a vállalatok mostantól gyorsabban bővíthetik tárolási kapacitásaikat az OpenStack-felhőben” – hangsúlyozta Laura DuBois, az IDC tárolási-rendszer programért felelős alelnöke.

A SUSE Cloud 4 a következő előnyöket nyújtja a vállalati ügyfeleknek:

• Alacsonyabb adattárolási költségek a Ceph elosztott rendszerére épülő szoftveralapú tárolásnak köszönhetően. A SUSE Cloud telepítési keretrendszere segítségével a vállalatok automatikusan alakíthatják ki a Ceph fürtöket. A Ceph  általánosan és kedvező áron elérhető tárolóeszközök támogatása és integrációja révén kiválóan méretezhető, gyors, költséghatékony és rugalmas kép- és objektumtárolást tesz lehetővé.

• A VMware vSphere-környezetek és az OpenStack közötti továbbfejlesztett integráció révén maximálisan kihasználhatók a meglévő virtualizációs technológiák. A SUSE Cloud mostantól kibővült VMware-funkciókat kínál a képkezeléshez, valamint a VMware vSphere® számítási csomópontok, a VMware NSX™ hálózatvirtualizációs eszköz és a blokktároláshoz használható vSphere alkalmazáscsatoló támogatása mellett együttműködik a VMware Virtual SAN™ tárolási megoldással is.

• A SUSE Cloud az adatbázist, a terheléselosztási funkciókat és a tűzfalat egységesen kezelhető szolgáltatások formájában biztosítja. A telepítés így felgyorsul, mivel nincs szükség arra, hogy a felhasználók maguk konfigurálják ezeket a szolgáltatásokat. A SUSE Cloud továbbá javítja az alkalmazások skálázhatóságát azáltal, hogy szorosabb összehangoltságot biztosít a virtuális gépek vezérlésének és irányításának automatizálása, valamint a többi felhőalapú szolgáltatás (például számítási műveletek, tárolás és hálózatkezelés) elvégzése között.

„Az OpenStack megoldásokat egyre több szervezetnél vezetik be. A vállalati felhasználók tapasztalatai alapján jól tudjuk, hogy számukra a magas szintű rendelkezésre állás, a megszokott eszközökkel és platformokkal való együttműködés, valamint a legújabb, független fejlesztésekhez való hozzáférés rendkívül fontos. A SUSE éppen ezt az igényt kívánja kiszolgálni a Ceph integrációjával és a magas rendelkezésre állású megoldásaival” – emelte ki Jonathan Bryce, az OpenStack Foundation ügyvezető igazgatója.

A SUSE Cloud 4 már elérhető. További információ:: https://www.suse.com/hu-hu/promo/cloud/