Főoldal Szabadidő Fesztivál ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál: licitálj nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kreációira

ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál: licitálj nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kreációira

Buda kulturális és szellemi központjában design kiállítást, majd a formabontó tárgyakból aukciót szerveznek. A május 6-8 között rendezett ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál keretében 11 neves művész vállalkozik arra, hogy a Bartók Béla Boulevard valamennyi „portáját” annak szellemiségéhez, hangulatához igazodva feldobja egy eredetileg oda nem illő tárggyal. A játékos formatervezés végén pedig a Gellért Szálló dísztermében rendezett design aukción elárverezik a kiállított tárgyakat, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják föl a szervezők.

eleven_designhetvege_logo

Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál immár hagyománnyá vált projektje az 1 Művész 1 Porta, ahol nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, az alkotásra. Ennek színtere pedig Újbuda kulturális főutcája, a Bartók Béla Boulevard (BBB) galériái, design shopjai, kávézói és éttermei. Idén a rendezvény kezdete előtt, azaz május 6-át megelőzően a 11 felkért alkotó, azaz Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Nagy Géza, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból létrehozzanak egy olyan alkotást, amely a projektben résztvevő Bartók Béla úti helyek, vagyis a porták hangulatához, szellemiségéhez igazodik. A design tárgyak ugyanis itt lesznek kiállítva, megbolygatva a jól megszokott tereket.

Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a nagyközönség, majd a fesztivál nyitónapján, május 6-án a közönség licitálhat is az alkotók kiállított és más (a saját ars poeticáját tükröző) munkáira. A Kelen Anna, művészettörténész (Virág Judit Galéria) és Lublóy Zoltán, porcelántervező közreműködésével lezajló aukciónak és a hozzá kapcsolódó tárlatvezetésnek az önmagában is művészi értékű Danubius Hotel Gellért ad otthont.

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (3)

A befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő, az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátását végző Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely reményeik szerint hozzájárul a központ épületének felújításához és modernizációjához. (www.koraifejleszto.hu)

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (2)

A felkért művészek mellett a nyílt pályázat győztes alkotói is helyet kapnak a Bartók Béla Boulevard-on. Március 31-ig még bárki pályázhat olyan designtermékkel, képzőművészeti alkotással, installációval, performansszal vagy előadással, amelynek központi témája a tudatos környezetépítés, és amely gondolatiságában illeszkedik a minden teret dinamizáló ELEVEN Tavaszhoz.

 

TIPP:

Időpont: 2016. május 6-8.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)

További információ: https://www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege/?fref=ts

Előző cikkÁprilisban ismét Lengyel Filmtavasz
Következő cikkBudapesten nyitja meg első hazai üzletét a Swarovski egyik leányvállalata