Főoldal A világ Belföld Fiatal vállalkozókat támogatna a VOSZ

Fiatal vállalkozókat támogatna a VOSZ

Vállalkozói szemléletű fiatalok segítését tűzte ki célul Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezete. A programba 18 éves kortól lehetne jelentkezni.

Mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 18-30 éves) fiatalokat segítene felkészíteni saját vállalkozás indítására a VOSZ-KVBSZ , amennyiben elnyerik az ehhez szükséges kormányzati támogatást. A szervezet többek között ismeret- és készségfejlesztést nyújtana a fiataloknak üzleti tervük kialakításához, valamint pénzügyi támogatást kínálna a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez. A program már 2015 első negyedévében elindulhatna.

vallalkozas

„A VOSZ-KVBSZ, mint a vállalkozói érdekek képviselője, fontosnak tartja, hogy hazánkban a vállalkozói kultúra és a vállalkozói gazdasági potenciál hatékonyan növekedjen. Ennek érdekében a fiatalok vállalkozóvá válási pályázatban szervezetünk konzorciumi formában kíván elindulni, hogy a vállalkozói érdekek képviselői adjanak iránymutatást a fiatal vállalkozni vágyóknak – közölte Dr. Gyökeres Zoltán alelnök, aki azt is hozzátette, hogy a kormány által adott lehetőségek szerinte kiválóan alkalmasak arra, hogy a fiatalok egy vállalkozás keretében sikeresek legyenek, amennyiben ezeket a lehetőségeket megfelelően használják ki. – Ebben szervezetünk egyébként is lehetőséget nyújt, hiszen egyik kiemelt feladatunk, hogy tagjaink számára segítsünk megtalálni a megfelelő lehetőségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szervezetünk politikamentesen, szakmai alapon kíván működni, együttműködést kötve a kormányzat szerveivel és az önkormányzatokkal.”

A támogatási kérelem az Ifjúsági Garancia Program részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.