Főoldal A világ Belföld Fiatal vállalkozókat támogatna a VOSZ

Fiatal vállalkozókat támogatna a VOSZ

Vállalkozói szemléletű fiatalok segítését tűzte ki célul Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezete. A programba 18 éves kortól lehetne jelentkezni.

Mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 18-30 éves) fiatalokat segítene felkészíteni saját vállalkozás indítására a VOSZ-KVBSZ , amennyiben elnyerik az ehhez szükséges kormányzati támogatást. A szervezet többek között ismeret- és készségfejlesztést nyújtana a fiataloknak üzleti tervük kialakításához, valamint pénzügyi támogatást kínálna a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez. A program már 2015 első negyedévében elindulhatna.

vallalkozas

„A VOSZ-KVBSZ, mint a vállalkozói érdekek képviselője, fontosnak tartja, hogy hazánkban a vállalkozói kultúra és a vállalkozói gazdasági potenciál hatékonyan növekedjen. Ennek érdekében a fiatalok vállalkozóvá válási pályázatban szervezetünk konzorciumi formában kíván elindulni, hogy a vállalkozói érdekek képviselői adjanak iránymutatást a fiatal vállalkozni vágyóknak – közölte Dr. Gyökeres Zoltán alelnök, aki azt is hozzátette, hogy a kormány által adott lehetőségek szerinte kiválóan alkalmasak arra, hogy a fiatalok egy vállalkozás keretében sikeresek legyenek, amennyiben ezeket a lehetőségeket megfelelően használják ki. – Ebben szervezetünk egyébként is lehetőséget nyújt, hiszen egyik kiemelt feladatunk, hogy tagjaink számára segítsünk megtalálni a megfelelő lehetőségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szervezetünk politikamentesen, szakmai alapon kíván működni, együttműködést kötve a kormányzat szerveivel és az önkormányzatokkal.”

A támogatási kérelem az Ifjúsági Garancia Program részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

Előző cikkEpres Panni játékfakanalat és színes ceruzákat ragadott
Következő cikkMichael Bay negyedik Transformers filmje hozta a legtöbb bevételt 2014-ben