Főoldal Életmód Otthon Fontos tanácsok az otthonteremtési támogatások maximális kihasználására

Fontos tanácsok az otthonteremtési támogatások maximális kihasználására

2021 január elsejétől életbe léptek az új otthonteremtési támogatások. A rendszer igen összetett gy jól jöhet a segítség, hogy mindenki maximálisan kuhasználhassa a neki szóló előnyöket. Az újHÁZ Centrum felkészülten várja a vásárlói megkereséseket: képzett értékesítési kollégáik bevonásával segítik az építkezni, felújítani vágyó családokat.

Január elsejétől a már meglévő családi otthonteremtési támogatások mellett újak is életbe léptek, így immáron a gyermekeket nevelők számára mintegy tucatnyi lehetőség nyílik arra, hogy kedvezményes konstrukciók mellett megfelelő minőségű, jó életkörülményeket biztosító, életre tervezett otthont alakíthassanak ki – mutatnak rá az újHÁZ Centrum szakértői.

„Hatalmas érdeklődés övezi az 50 százalékos otthonfelújítási támogatást is, amelyet azok a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetnek igénybe, akik már meglévő ingatlanukat szeretnék csinosabbá, fentarthatóbbá, komfortosabbá tenni.” – húzzák alá Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának szakértői felhívva a figyelmet arra, hogy a lakásfelújítási költségek felét az állam legfeljebb három millió forintig, utólag fizeti vissza.

Mindemellett az ökotudatos építkezők is meg találhatják a számukra ideális lehetőséget, hiszen a Magyar Nemzeti Bank kamatmentes lakáshitellel támogatja az újépítésű, zöld lakások vásárlását, illetve építését. Felhívják a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a CSOK-ot igénybe vevők további kedvezményekben részesülhetnek, amelyek szintén hatalmas segítséget nyújtanak az induló otthonteremtésben.

Annak érdekében, hogy a családok minél hatékonyabban felhasználhassák a rendelkezésükre álló támogatási lehetőségeket, a vállalat szakértők által felkészítette értékesítő munkatársait, akik a kereskedésekben várják az érdeklődők rohamát. Szerintük, ha hat javaslatukat megfogadják, a családok valóban kihozhatják a maximumot kedvezményeikből.

Erre érdemes különösen odafigyelni

Elsőként rendkívül fontos, hogy a családok részletesen megismerjék azokat a kedvezményeket, amelyeket igénybe lehet venni és megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek számukra a legoptimálisabbak. Az újHÁZ Centrum kereskedéseiben komplex tanácsadással várják az érdeklődőket, éppen ezért érdemes személyes konzultációért felkeresni az újHÁZ Centrum Otthonteremtési tanácsadóit” – mondják. A szakértők a családok számára személyre szabott, közvetlen és az általános tájékoztatónál sokrétűbb tanácsokat adnak és segítenek kiválasztani a legideálisabb támogatási formát is. Az adott esetek és az egyedi igények függvényében konkrét építőanyagokat is ajánlanak számukra, az azonnali megoldási javaslatok egy részét pedig a kereskedésekben be is tudják mutatni. A weboldalukon elhelyezett letölthető KISOKOS kiadványuk pedig összefoglalja az összes jelenleg igénybe vehető otthonteremtési támogatási formát. Ez a segédlet támogatja az előzetes tájékozódást, vagy akár egyes részletek tanulmányozását is. Konkrét kérdésekre azonban ebben az esetben is az újHÁZ Centrum Otthonteremtési tanácsadói adnak megnyugtató választ.

Törekedjenek arra, hogy egyszerre több támogatási formát is igénybe tudjanak venni! Az új építésű ingatlanok esetében például az év elejétől az értékesítés áfatartalma 27 százalékról ismét 5 százalékra csökken, melyet a CSOK-osok vissza is igényelhetnek. Ráadásul ők mentesülnek a vagyonszerzési illeték megfizetése alól is, ami nem csak az újonnan felépített lakásokba költözők számára érhető el, hanem a használt ingatlant vásárlók számára is.

A szakértők szerint nem szabad meglepődni akkor, ha kiderül, a család számára a legideálisabb választás továbbra is a CSOK marad, amelyet immáron a családi ház tetőterének beépítésére is igénybe lehet venni akár tíz millió forintig, így a több generáció együttélésének feltételei is megteremthetővé válnak.

A tanácsadók úgy vélik, minden eddiginél fontosabb, hogy olyan kivitelezőt válasszanak a családok, aki a szerződést korrekt módon készíti el és annak minden pontját be is tartja! A magasan képzett, lojális szakemberek ráadásul nem csak a határidőket tekintve megbízhatók, hanem naprakészek az innovatív építőanyagok helyes felhasználásában is, így garantálják a magas minőségű kivitelezési munkákat.

Az építőanyagkereskedelmi hálózat kutatásai szerint a kivitelezőkkel érdemes a lehető leghamarabb megkötni a szerződéseket. Ennek oka, hogy már most 2-4 hónapos várakozási időre kell számítaniuk a megrendelőknek, a fokozódó kereslet függvényében pedig ez tovább növekedhet.

Az építőanyag-kereskedelmi hálózat azt javasolja, hogy a családok minden esetben kérjék ki szakértő véleményét a felhasználni kívánt építőanyagokról, hogy azok valóban a legoptimálisabbak-e számukra. Úgy vélik, érdemes az ár-érték arányt figyelembe venni és olyan energiahatékony megoldásokat előnyben részesíteni, amelyek segítségével az otthonok sokkal fenntarthatóbbá válnak.

Előző cikkMegkezdik Rómában a Torre Argentina téri régészeti hely helyreállítását
Következő cikkSportrajongóknak kötelező a Philips Sound Sports Headphones-széria