Főoldal Életmód Gasztronómia Gyorsan elkészíthető ebédötletek home office idejére

Gyorsan elkészíthető ebédötletek home office idejére

Az elkövetkezendő időszakban nagyon sokan otthonról dolgozunk, így nem csupán a munkarendünk, de a teljes életvitelünk, ezáltal pedig az étrendünk is megváltozik. Az ebédszünet fogalma is átalakul, egy ideig nem ugrunk ki a közeli étterembe, inkább otthon dobunk össze valami gyorsat a betárazott alapanyagokból, miközben próbáljuk a gyereket is lefoglalni. Elsőre nehéz kihívásnak tűnhet a 30 perces ebédidőben megoldani a család étkeztetését, de a Bonduelle segít pár egészséges és gyorsan elkészíthető ebédtippel, hogy közösen vészeljük át ezt a nehéz időszakot.

Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves

Kezdjük egy szupergyors, de igazán tartalmas és egészséges levessel, a gazpacho-val. Ezt a levest még főzni sem kell, így a home office alatt, a 30 perces ebédidőben is gond nélkül el tudjátok készíteni. Lássuk, mi kell hozzá: 1 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica, 1 kg érett paradicsom, 1 piros kaliforniai paprika, 1 kígyóuborka, 1 kis vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szelet fehérkenyér, fél lilahagyma és fűszerek. A felkockázott zöldségeket és a darabokra tépkedett kenyeret fűszerezzétek, majd turmixgépben vagy egy botmixer segítségével pürésítsétek, ezután pedig ellenőrizzétek az ízeket, és ha kell, igazítsatok rajta! Tálaláskor tegyetek a leves tetejére 1-2 kanál kukoricát, egy kis apróra vágott lilahagymát és uborkát! Még negyedóra sem telt el és már kész is vagytok az első fogással. Menjünk gyorsan tovább, és nézzünk két tippet a másodikra!  

Citromos-tejszínes zöldséges penne

Ha főfogásról van szó, akkor köztudottan az egyik leggyorsabban elkészíthető étel a tészta, amit különböző szószokkal percek alatt ízletes ebéddé varázsolhattok. A klasszikus paradicsomszósztól rugaszkodjatok el egy kicsit, és próbáljátok ki a citromos-tejszínes zöldséges pennét, higgyétek el, nem fogjátok megbánni! A recepthez szükségetek lesz egy 1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverékre, 3 dl tejszínre, 2 gerezd fokhagymára, citromra, 300 g tésztára, parmezánra és fűszerekre. Amíg a tészta fő, egy kis olajon pároljátok meg a felszeletelt fokhagymát és adjátok hozzá a zöldségkeveréket, majd öntsétek fel tejszínnel, adjátok hozzá a citrom levét és fűszerezzétek! Ha a tészta elkészült, merjetek belőle egy mélytányérba, kanalazzátok rá a szószt és reszeljetek rá jó sok parmezánt!

Vegetáriánus burrito

Ha egy kicsit a gyerekeitek kedvében szeretnétek járni, akkor tökéletes választás a vegetáriánus burrito, amit akár a 30 perces ebédszünetben is gond nélkül el tudtok készíteni. Ehhez a szuper mexikói fogáshoz nem kell más, mint 1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana, tortilla lapok, 1 kaliforniai paprika, reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg rizs párolva, tejföl és fűszerek. Amíg a rizs fő, addig állítsátok össze a zöldségmixet! A felkockázott paprikát és a fokhagymát pirítsátok le egy serpenyőben, majd adjátok hozzá a Bon Menu Mexicana konzervet és a chili pelyhet (ha valaki nem szereti a csípősen, nyugodtan hagyjátok ki), majd melegítsétek össze! Ezután már csak össze kell állítani a burritokat: a tortilla lapot kenjétek meg egy kis tejföllel, tegyetek rá a rizsből, erre kanalazzátok a babos szószt, majd jöhet a reszelt sajt! Az alját behajtva tekerjétek fel és máris fogyasztható!

Banános-csokis pohárkrém

Ne feledkezzetek meg a desszertről sem, bár három fogás (elkészítéssel együtt) nem fér bele a félórás home office ebédszünetbe, de ha előre gondolkoztok és már előző este elkészítitek ezt a csodás pohárkrémet, akkor az egész család kedvében járhattok még hétköznapokon is. A recept elkészítéséhez szükségetek lesz: 1 db Bonduelle Vapeur vörösbab konzervre, 2 db felkarikázott, fagyasztott banánra, 40 g kakaóporra, 1 csipet sóra, 1 csipet fahéjra, juharszirupra és a díszítéshez tetszőleges gyümölcsökre, magokra. Az édesség elkészítéséhez tegyétek a hozzávalókat egy aprítógépbe vagy turmixba és keverjétek addig, amíg krémes állagot nem kaptok! Végül pedig kanalazzátok a desszertet kis pohárkákba és díszítsétek gyümölcsökkel, magokkal! Azonnal fogyaszthatjátok, vagy tartsátok hűtőben tálalásig!