Főoldal Életmód Gasztronómia Gyümölcsös SodaStream: igazi hűsítő megoldást kínálunk a kánikula átvészelésére

Gyümölcsös SodaStream: igazi hűsítő megoldást kínálunk a kánikula átvészelésére

Folyamatosan nő a népszerűsége a divatos üvegben, kulacsban magunkkal vitt hűsítőknek. Ezeket vízpartra, városba, munkahelyre egyaránt magunkkal vihetjük – ebben segít hatékonyan a SodaStream.

sodastream-gyumolcsos-iz-2016-nyar-napimagazin

A gyümölcsös vizek már tavaly is hódítottak: évek óta nő azok száma, akik cukros üdítők helyett természetes összetevőkből, otthon készített folyadékkal pótolják a folyadékveszteséget. Az összetevők beszerzése pofon egyszerű: nincs szükség másra csak csapvízre és idénygyümölcsökre. Kevesen tudják, hogy nyáron a szénsavas víz fogyasztása kifejezetten előnyös, melyet a csapvízből egyszerűen elkészíthetünk.

A nagy melegben a szénsav lehet a barátunk

„A szénsavas víz egyik nagy előnye, hogy tovább eltartható meleg időben is, a mikroorganizmusok lassabban szaporodnak savas környezetben. Éppen ezért már évtizedekkel ezelőtt is szódavizet biztosítottak a munkásoknak a nagy melegben védőitalként” – hívja fel a figyelmet Rutai Gergely, a Sodastream magyarországi szakértője, majd hozzáteszi: „Nyáron pedig különösen előnyös az ilyen jellegű italok fogyasztása, ugyanis kitágulnak az ereink, jobb lesz a keringés, ezáltal a szervezet pedig jobban hűti magát.”

Szóda, palack és gyümölcs

A modern SodaStream szódagépekkel otthon könnyen és egyszerűen állítható elő szénsavas víz. A gépekhez tartozó palackok különböző színekben és kiszerelésekben is elérhetőek, melyeket könnyedén magunkkal vihetünk. Ha elkészült a szénsavas víz, akkor nincs más hátra, mint lehűteni, majd beledobni pár kocka görögdinnyét és mentalevelet vagy epret és bazsalikomot, esetleg valamilyen fagyasztott bogyós gyümölcsöt. Üdítő és frissítő ízt kapunk, ha uborkával és citrommal/naranccsal/ lime-mal ízesítjük a szódát.