Főoldal A világ Belföld Hamarosan ismét lehet látogatni Európa legnagyobb beltéri Betlehemét Vörsön

Hamarosan ismét lehet látogatni Európa legnagyobb beltéri Betlehemét Vörsön

Idén jubileumi 75. alkalommal kerül Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített Betleheme. Az építkezés már nagyban zajlik, hogy December 3-án, Advent első vasárnapjától újra megnyissa kapuit a vörsiek által készített, világszerte ismert alkotás. A látogatók tízezreit vonzó mű 1948 óta minden évben meg lett építve, hogy hírét vigye Jézus születésének.

„Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak a vörsi önkénteseknek, akik idejüket és energiájuk teszik bele a Vörsi Betlehem megépítésébe. Nélkülük nem csodálhatná meg a sok tízezer idelátogató, ezt a gyönyörű remekművet.” – mondta büszkén Simon György, a Betlehem egyik főszervezője, Vörs alpolgármestere.

A vörsi betlehem 2023.  december 3-tól 2023. január végéig látogatható mindennap 9-17:00 óra között a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én szenteste – a betlehem 10-12:00 között látogatható. Belépődíj nincsen. A tavalyi nyitvatartást a sok érdeklődő kedvéért most meghosszabbították 1-1 órával, hogy akik korábban érkeznek vagy munkával, lehetőségük legyen megtekinteni.  

A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenálhatatlan izét egy helyi titkos eszencia adja. Az Adventi Vásár étel-ital része mindennap várja a látogatókat, a ajándékáruk az idei évben az Adventi hétvégéken, Karácsonykor és a Két Ünnep között lesznek elérhetőek.