Főoldal Autó, motor Harmadszor rendeznek Golf-találkozót a Hungaroringen

Harmadszor rendeznek Golf-találkozót a Hungaroringen

volkswagen_golf_talalkozo_hungaroringA Golf rajongók már tudják: ha szeptember vége, október eleje közeleg, akkor Golf-találkozó. Így lesz ez idén ősszel is, hiszen a Volkswagen szervezésében szeptember 27-én ismét a wolfsburgi gyártó autói lepik el a Hungaroringet. A harmadik alkalommal megrendezett márkatalálkozó évről évre népszerűbb az autórajongók körében, idén minden korábbinál több kiállított autó, s különleges jármű várható a rendezvényen, ahol a Golf 40 éves születésnapját is ünnepelhetik a márka szerelmesei.

Idén harmadik alkalommal kerül sor szeptember 27-én a Golf-találkozóra, amely ezúttal ünnepi hangulatban telik: 2014-ben tölti ugyanis a Golf a 40. születésnapját, tudniillik az autógyártás történelmét meghatározó modell első példánya 1974-ben gördült le a wolfsburgi gyár futószalagjáról. A hagyományokhoz hűen az esemény helyszíne ismét a Hungaroring lesz, a növekvő érdeklődésnek köszönhetően a szervezők ezúttal 10 000 látogatót várnak a mogyoródi versenypályára határon innen, s azon túlról egyaránt. Belépőjegy 300 forintért váltható, s idén sem maradhat el a tombola, amin a legszerencsésebb játékos egy III-as Golfot vihet haza. Tekintettel a jeles évfordulóra, a nyereményszelvény ára ezúttal 40 forint lesz.

A korábbi évekhez hasonlóan e rendezvény szolgál több új modell hazai bemutatójául. Ezúttal két változat lesz első ízben itt megtekinthető: a Golf Sportsvan és a Golf GTE is itt lesz először látható a nagyközönség számára. Az új autók mellett természetesen idén is a korábbi generációké lesz a főszerep, s a rendezvény központi helyszínét ismét a Paddock rész adja, ahol az ország legszebb Golf modelljei sorakoznak majd. Az ide pályázóknak mindössze regisztrálniuk kell autóikat a www.golftalalkozo.hu honlapon, s a jelentkezők közül a Volkswagen neves szakújságírókból és autós szakembereiből álló zsűrije választja ki a legszebb 300-at. A kiállítónak regisztráltak – függetlenül a zsűri döntésétől – a versenypályára is felhajthatnak majd.

Idén is számos program várja az érdeklődőket, akik például próbára tehetik tudásukat a vezetéstechnikai pályán, részt vehetnek az izgalmas gokart futamokon vagy a helyszínen regisztrálva, ingyenesen átvizsgáltathatják Golfjukat a Volkswagen szakembereivel. A férfiak mellett a hölgyek és a gyermekek sem maradnak programok nélkül: az AVON tanácsadói sminkeléssel, illat tippekkel, termékpróbákkal, bio kozmetikumokkal és kézápolással várja az érdeklődőket, a kisgyermekek a mesesarokban, bábszínházi előadásokon, a játszótéren, a közlekedési parkban vagy arcfestéssel tölthetik az idejüket, az idősebbek pedig távirányítású modellautókat és helikoptereket próbálhatnak ki.

A Golf-találkozóról bővebb információ a www.golftalalkozo.hu oldalon található, ahol lehetőség van az előzetes regisztrációra. Az érdeklődők természetesen nem csak Golffal érkezhetnek a Ringre, gépkocsi márkától és típustól függetlenül a szervezők mindenkit örömmel várnak a helyszínen.