Főoldal Szabadidő Koncertek Háromszor is fellép Magyarországon az ABBA Tribute Show

Háromszor is fellép Magyarországon az ABBA Tribute Show

Szinte már hagyomány az ABBA Tribute Show magyarországi fellépése, az elmúlt öt év alatt két alkalommal is tiszteletét tette nálunk a csapat. Idén a 40. jubileumi világkörüli előadássorozat részeként három nagy koncertet is ad Magyarországon az Abba Tribute Show: 2014. december 27-29. között Budapesten, Győrben és Szegeden lép fel a világhírű formáció. Az idei jubileumi világkörüli turnéval az Abba 40. évfordulóját ünneplik:

1974-ben a Waterloo c. dallal nyerték meg az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált, amely a nemzetközi hírnév kezdetét jelentette.  Az ABBA lemezeiből idáig 380 millió példányt adtak el a világon, ami azt jelenti, hogy minden ötödik embernek van egy lemeze a legendás bandától.

abba_theshow_1

HIRDETÉS

Az ABBA ezzel a show-val a világ 38 országában, 600 koncerten, több mint 2 millió embert varázsolt el.  A Hivatalos Nemzetközi ABBA Fan Club szerint, az ABBA Tribute SHOW a kategóriájában a legjobb a világon, sikerük az egész világon töretlen, Sao Paolóban közel 70.000 ember tombolt a koncertjükön.

Az Abba Tribute Show a svéd popszenzációt varázsolja elénk: a melódiák, a hangzás, a megjelenés, az atmoszféra mind-mind Abba.
A Abba Tribute Show középpontjában Katja Nord (alias Anni-Fried) és Camilla Dahlin (alias Agnetha), a két svéd énekesnő áll, skandináv tehetségkutatók győztesei, akik az óriási példaképek nyomdokain haladva, eredeti hangzásukban szólaltatják meg a nagy slágereket.

abba_theshow_2

Az énekeseket a Londoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri, akik már olyan sztárokkal dolgoztak, mint Elvis Costello, Robbie Williams, vagy Sir Cliff Richard.

A világon ez az egyetlen Abba Tribute Show, ahol sztárvendégként színpadra lép az eredeti Abba két tagja is: a szaxofonos Ulf Andersson és a gitáros Mats Ronander. Ulf Andersson, aki az I Do, I Do, I Do, I Do, I Do sikerdal zenéjét is írta, a következőket nyilatkozta az Abba Tribute Show kapcsán: „Azonnal igent mondtam a felkérésre, hiszen nyilvánvaló volt számomra, hogy ez egy igen kiváló show. Az ABBA zenéje az évtizedek során teljesen hozzám nőtt, fantasztikus dalok, amelyek kiállták az idő próbáját. El sem hiszitek, de még ennyi év után is, napról-napra egyre jobban élvezem.”

abba_theshow_3

Az ABBA-nak megérdemelt helye van a zenetörténelemben: a kirobbanásuk után 40 évvel a zenéjük még mindig aktuális és friss, az eladott lemezeik száma évente több mint két millióval nő.

A magyarországi koncerteken két fantasztikus órában hallgathatjuk meg az ABBA Greatest Hits széles választékát, a közönség végigkövetheti a zenekar útját az Eurovíziós Dalfesztiváltól a nemzetközi sikerig. A legnagyobb slágereken kívül – Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money, Super Trouper, Knowing Me Knowing You – az Abba Tribute Show néhány meglepetéssel is készül. A két ünnep között az ABBA Tribute SHOW felejthetetlen élményt ígér, nem is lehet jobb programunk, mint velük együtt énekelni a nagy slágereket.

40. JUBILEUMI VILÁGKÖRÜLI TURNÉ
ABBA Tribute SHOW

2014. december 27. – Budapest – SYMA csarnok
2014. december 28. – Győr – Audi Aréna Győr
2014. december 29. – Szeged – Városi Sportcsarnok

HIRDETÉS
Előző cikkGeorge Clooney és kedvenc kávéja újra visszatér a legújabb Nespresso reklámfilmben
Következő cikkFord Mustang a világ legmagasabb épületén