Főoldal Életmód Vásárlás Hasznos tippek a fesztiválok idejére

Hasznos tippek a fesztiválok idejére

Magyarországon a kisebb, egynapos rendezvényektől egészen az egyhetes fesztiválokig bezárólag mindenki, minden stílusban megtalálhatja a számára leginkább szimpatikus zenei, kulturális vagy éppen gasztro tematikájú eseményt. Egy dolog azonban közös a fesztiválokban, fontos, hogy felkészülten érkezzenek a látogatók, hogy semmi se rontsa el a szórakozást. A következő 5 + 1 tipp segít abban, hogy a kiszemelt buli garantáltan a nyár legjobb élménye legyen.

Számos külföldi húzónév, hazai sztárok, és a különböző zenei stílusok legkiemelkedőbb képviselői szórakoztatják nyaranta a fesztiválozókat országszerte. A Kutatópont Kft. felméréséből kiderül, hogy a 18-29 évesek 53 százaléka, a 30-39 évesek 48 százaléka, míg a 40-49 évesek 48 százaléka látogat fesztiválokat. Az országban nyáron vegyesen fedezhetők fel a nagyobb, többezer főt vonzó, valamint a kisebb, párszázfős fesztiválok. Függetlenül a rendezvény méretétől, van néhány olyan részlet, amire feltétlenül fontos odafigyelni, hogy életre szóló, szép emlékeket gyűjthessenek a résztvevők.

Fontos a pontos tervezés

Legfontosabb a biztonság, főleg egy olyan rendezvényen, ahol akár többezer ember is egyszerre próbál eljutni ugyanarra a koncertre. Fontos, hogy a fesztiválozók minden eshetőségre előre felkészüljenek. Segít, ha a látogatók teljesen feltöltött telefonnal indulnak el, és a gyorshívóba mentik azokat a számokat, amelyeket probléma esetén hívhatnak, valamint az előre megbeszélt találkozási pontok is segítenek a tájékozódásban és abban, hogy egyben maradjon a társaság.

Előnyben a praktikus öltözet

A fesztiválokon nem elég pusztán stílusosan, de javasolt kényelmesen, praktikusan öltözködni.

A szélsőséges időjárás gyakran meglepi a bulizókat, de erre előre fel lehet készülni. A napszemüveg óvja a szemet az erős napsütéstől, az esőkabát pedig a nyári záporok esetén nyújt védelmet. A zárt cipő védi a lábat a portól, sártól, esetleges csípésektől vagy egyéb sérülésektől. A nadrágruhát és a bonyolult öltözködési megoldásokat érdemes kerülni. A nyári melegben ajánlott olyan ruhadarabokat választani, amelyek jól szellőznek, mint a Fjällräven Abisko Trail Tights leggings, amely rendkívül praktikus sztreccsanyagból készült.

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a nyári hidratálás fontosságát, és ez fokozottan érvényes a fesztiválokra is, nincs kellemetlenebb, amikor egy fájdalmas leégés vagy napszúrás teszi tönkre az önfeledt szórakozást. Az évszakban könnyen szalad fel a hőmérséklet 30 fok fölé, ilyenkor sem szabad megfeledkezni a vízfogyasztásról, javasolt naponta legalább 2-3 liter vizet fogyasztani, és kerülni a tűző napot, főleg a déli órákban. A bőr védelme is fontos, ehhez tisztában kell lenni annak típusával és ennek megfelelően választani naptejet.

Stílusosan de biztonságban

Senki nem szereti értékei elvesztése vagy ellopása miatt megszakítani a nyaralását, így van ez a fesztiválozókkal is. Az iratok és okmányok nagyszerűen helyezhetők el a Fjällräven Kånken Art Wallet pénztárcába, amely az Erik Olovsson and Cecilia Heikkilä művészek által tervezett egyedi mintájának köszönhetően stílusossá is teszi a fesztivál-szettet. A koncertekre érdemes csak a legfontosabb iratokat vinni, azokat a tárgyak pedig, amelyeket nem szükséges naponta használni a legtöbb fesztiválon megtalálható csomagmegőrzőkben helyezhetők el.  

Sátrazás mesterfokon

Az ideális sátorhely elfoglalásához érdemes időben érkezni a fesztiválra. Ajánlott egy saját zászlóval jelölni a sátrat, hogy bármikor könnyen megtalálható legyen. A buli hangulata könnyen magával ragadhatja a fesztiválozókat, de fontos odafigyelni a többiekre is a campingben, ezért fontos halkan közlekedni a pihenő övezetben.

Hagyd otthon a gondokat!

A legfontosabb az önfeledt szórakozás! Fesztiválokra kikapcsolódni, és gondtalanul szórakozni érkeznek bulizni vágyók, ilyenkor az otthoni gondokat, munkahelyi stresszt fontos otthon felejteni, hiszen a fesztivál a feltöltődésről és a szabadság érzéséről szól!