Főoldal Sport Hatalmas bulival ünnepelték a Rióból hazatérő paralimpikonjainkat

Hatalmas bulival ünnepelték a Rióból hazatérő paralimpikonjainkat

Igazán különleges hangulat várta a Rióból hazatérő paralimpikon hőseinket a WestEnd City Center Tetőteraszán. Az eseményen többek között a legeredményesebb paralimpikon sportolóink, Tóth Tamás és Papp Bianka úszók is részt vettek.

„Nagyon örülök, hogy a minisztériumi köszöntés után most itt lehetek és annak még inkább, hogy élőben is részese lehettem Rióban a parasportolóink egyik legeredményesebb paralimpiai szereplésének. Kicsit még fáradtak vagyunk, nemrég együtt utaztunk haza a sportolókkal Rióból, ami szintén nagyszerű érzés volt. Nem csak igazi sportélmény, ami kint történt, hanem emberileg is sokkal többek lettünk. Balog Zoltán miniszter úr azt mondta, azért van szükségünk bajnokokra, hogy a fiatalok elé példát tudjunk állítani. A parasportolóink változtattak az életükön, ezzel erőt adtak másoknak is, hogy ők is képesek rá. Biztos vagyok benne, hogy a paralimpikonokat látva nagyon sok gyermek, fiatal és felnőtt élete meg fog változni. Kívánom, hogy legyetek nagyon büszkék arra, amit kint elértetek és az elmúlt hetek benyomásai a ti életeteket is változtassák meg. Köszönünk mindent, amit tőletek kaptunk” – nyitotta meg az ünnepélyes díjátadót az Emberi Erőforrás Minisztériuma nevében Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár.

rio-westend_118Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az ünnepélyes köszöntőn kiemelte, hogy hazánk paralimpikon sportolói várakozáson felül teljesítettek Rióban, amire fokozottan büszkék lehetünk.

„A 43 fős küldöttség háromnegyede, 33 sportoló pontszerző helyen végzett Rióban, míg egyharmada, 15 versenyző érmet szerzett, ami kiváló eredmény. Ezt fokozza, hogy hatan újoncként, első olimpiájukon máris dobogóra állhattak a riói paralimpián, Vereczkei Zsolt pedig igazi hős, ő az egyetlen magyar ugyanis, aki hét paralimpián is érmet nyert. Mielőtt elindultunk Rióba, 10 érmet vártunk a versenyzőinktől, amit majdnem megdupláztak, ez fantasztikus eredmény. A csapat négy éremmel nyert most többet, mint négy évvel ezelőtt és ez az eddigi harmadik legeredményesebb paralimpiánk.  A paralimpia egyik napján elrajtolt az egyik úszószám 8 versenyzővel és a 8. helyen úszó paralimpikon jelentősen lemaradt. Amikor már mindenki a célban volt, neki még hiányzott körülbelül 30 méter. Ekkor az egész nézőtér felállt és a lemaradó úszót is óriási biztatással és üdvrivalgással kísérték a célhoz, ami a riói paralimpia egyik legmeghatározóbb emléke marad számomra. Ebből is látszik, hogy nincs lehetetlen, minden korlát ledönthető, minden cél elérhető” – meséli büszkén Szabó László.

rio-westend_37„15 éve támogatjuk a Magyar Vívószövetséget és több mint 5 éve a Gézengúz Alapítványt, tavasz táján a kettő szerencsésen találkozott: a sport és a rászorulók támogatása összeért. Magyar vállalatként nagy örömmel állunk a tradicionális magyar sikersportágak mellé. Most a Rióban aranyérmet szerző parasportolóinknak 1 millió forint értékű, az ezüstérmet szerző sportolóknak 500 ezer forint értékű, míg a bronzérmes paralimpikonoknak 300 ezer forint értékű WestEnd vásárlási utalvánnyal köszönjük meg kiemelkedő teljesítményüket” – tapsolja meg büszkeségeinket Prosits Attila, a WestEnd Üzemeltető és Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatója, aki László Katával, a WestEnd City Center marketing igazgatójával közösen nyújtotta át a vásárlási utalványokat a 15 érmes paralimpikonunknak.

rio-westend_102A paralimpikon sportolóink köszöntését és a díjátadót követően a Mary PopKids és az Ivan & The Parazol zenekar szórakoztatták a riói hősöket és az őket ünneplő közönséget.