Főoldal A világ Belföld Hogyan óvjuk állatainkat szilveszterkor?

Hogyan óvjuk állatainkat szilveszterkor?

Szilveszterkor minden évben érezhetően megnő az elkóborolt állatok száma, köszönhetően az újévet üdvözlő tűzijátékoknak és illegális pirotechnikai eszközök házi használatának.  A Rex Kutyaotthon Alapítvány segít az ünnepek alatt annak érdekében, hogy az elszökött állatok 2017-ben ismét haza találjanak.

Az ember legjobb barátja számára az év utolsó napja valódi stresszfaktor: a rendkívüli erejű zaj- és fényhatásoknak való kitettség az állatokat könnyen kizökkenti a megszokott rutinból. A hirtelen megváltozott körülmények menekülésre, szökésre ösztönözhetik őket, egy részük pedig a veszélyforrásnak hitt 31-ei zűrzavar után már sohasem talál haza.

A Rex Kutyaotthon Alapítványhoz az elveszett állatok bejelentését és a becsületes megtalálók jelentkezését is várják egész hétvégén a rexiroda@rex.hu e-mail címen, vagy a Rex Alapítvány facebook oldalán privát üzenetben. Mindemellett arra is felhívják a figyelme az alapítvány szakemberei, hogy szilveszterkor a gazdák lehetőleg tartsák kedvenceiket biztonságos helyen, és amennyiben tehetik, maradjanak velük. Fontos, hogy ne kísérletezzenek az emberek számára törzskönyvezett nyugtatókkal, mert ezek a készítmények az állatok számára akár halálosak is lehetnek. Mindemellett nem árt a kutyák mellett a cicákra is gondolni: kedvencünk könnyű azonosíthatósága érdekében érdemes a kutyáknál kötelező mikrochipet a cicákba is behelyeztetni.

TIPP: további jó tanácsok, hasznos telefonszámok és címek mind a becsületes megtalálóknak, mind a kedvencüket féltő vagy elvesztett gazdiknak a rex.hu oldalon találhatóak.