Főoldal A világ Belföld Idén is gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Idén is gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Idén is gyűjti az ajándékokat a budapesti Mikulástroli, a Solaris-Skoda trolibusz december 18-áig gyűjt ajándékokat a rászorulóknak a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedve.

Karácsony Gergely főpolgármester a trolibusz indításakor a Városháza parkban, a Cipősdobozvár mellett arról beszélt, ez az advent más, mint amit megszoktunk. „Kicsit kevesebb fény, de több szolidaritás, ami meghatározza a működésünket” – tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony Gergely szólt arról is, az, hogy a Városháza park „a szolidaritás főtere” is lett, mutatja, hogy tudják, nehéz időszak következik a Fővárosi Önkormányzat, a fővárosi cégek, a fővárosiak és minden magyar polgár életében. Hozzátette: nem azért beszélnek erről, hogy elrontsák az ünnepet, hanem azért, hogy „megtaláljuk az ünnep valódi értelmét, ez pedig az, hogy szolidárisak vagyunk egymással és tudjuk azt, hogy ezt az évet, ezt az adventet kicsit másféleképpen kell ünnepelni”.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A főpolgármester kiemelte: Mikulástrolinak kell lennie a fővárosban, hiszen ez az akció arra hívja fel a figyelmet, hogy a budapesti közlekedési vállalat is kiveszi a részét a szolidáris Budapest megteremtéséből. Aki teheti, járuljon hozzá ahhoz, hogy ne csak az ő ünnepe, hanem a rászoruló családok ünnepe is szép lehessen Budapesten és Magyarország más pontjain is – kérte a főpolgármester. Hozzátette: a trolibuszon és a gyűjtőpontokon várják a budapestiek cipősdobozba csomagolt ajándékait, amiket a Baptista Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója elmondta, a Baptista Szeretetszolgálat 19. alkalommal szervezi a gyűjtést és a BKK szervezésében nyolcadik alkalommal indul el a Mikulástroli. A tágabban értelmezett belvárosban, hat vonalon lehet a Mikulástrolival találkozni – mondta, hozzátéve, a Mikulással december 18-áig lehet találkozni a trolin, az ajándékokat pedig a trolin és a BKK ügyfélközpontjaiban is le lehet adni.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője elmondta, tavaly, egy nehéz időszakban, a koronavírus utáni kilábalás idején adventkor 63 ezer cipősdobozt adtak össze a budapestiek. Hozzátette: akkor nem tudták, hogy idén még nehezebb év következik, és a cipősdobozok kiosztásánál a Magyarországon, akár Budapesten tartózkodó ukrán menekült gyerekekre is gondolniuk kell.

Elmondta azt is, a szeretetszolgálathoz érkező segítségkérésekből érzékelik, hogy sokan nehezebb helyzetben vannak most, mint tavaly karácsonykor, ezért azt kérte, aki tavaly egy cipősdobozt hozott, az „idén hozzon másfelet”. Hozzátette: idén is lesz helye ezeknek a dobozoknak.

A BKK tájékoztatása szerint a trolibusz hétfőn indult és január első hetének végéig közlekedik, december 18-ig pedig a Mikulással is találkozhatnak az utasok. A Mikulástroli a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedik majd.

Forrás: MTI