Főoldal Sport Autósport, motorsport Idén is lesz World Series by Renault a Hungaroringen

Idén is lesz World Series by Renault a Hungaroringen

world_series_by_renaultEz már a nyolcadik alkalom, hogy a rangos esemény ellátogat a magyar pályára, ami nem is meglepő, hiszen minden évben 120 és 150 000 közötti látogató kíváncsi az autósport csúcskategóriájára.

Gyorsan leszögezzük, hogy ez nem afféle „szakbarbár”, kizárólag csak a benzingőzért rajongó megszállottaknak szóló rendezvény, hanem egyben olyan családi hétvége is, ahol nemtől, kortól függetlenül mindenkinek szóló programok várják a Hungaroringre látogatókat 2014. szeptember 13-án és 14-én.

A World Series by Renault olyan mint a Forma-1, de több is annál. Több, mert itt – az agyon szabályozott F1-gyel szemben – sok mindent szabad: állandóan nyitva áll a nézőknek az ún. Paddock terület (ez a boxutca mögötti rész, ahol a szervizkamionok állnak); ha nincs verseny, akkor pedig maga a boxutca is bejárható, betekintést nyerve a csúcs autóversenyzés boszorkánykonyhájába. Természetesen tiszteletét teszi a háromszoros világbajnok F1 csapat, az Infiniti RedBull Racing Team, éspedig nem más fog ülni a bivalyerős gép volánjánál, mint David Coulthard, egykori ikonikus F1 pilóta! Végül, de nem utolsó sorban, nem maradhat el Jean Ragnotti bemutatója a legendás Renault 5 Maxi Turbo-val.

Ugyanakkor több a WSR azért is, mert a pályán a Formula Renault 3.5 Series és Eurocup Formula Renault 2.0 kategóriákban zajló versenyeket és a látványos bemutatókat (!) rengeteg program kíséri a pálya mellett. Lesz Forma–1-es szimulátor, kerékcsereverseny. Sőt, a Renault Sport Technologies jóvoltából néhány szerencsés játékos élménykört is nyerhet!

Mindenkit várnak a biztonsági bemutatónál, a vakvezető kutyák sátránál, illetve aki akar, vért is adhat.

És miért több még ez a családi és versenyhétvége? Mert oda ül a lelátókon, ahova csak akar, és a belépés, valamint a programokon való részvétel ingyenes!

A helyszínen megtapasztalható élménytömeg leírhatatlan; tehát azt tanácsoljuk Önnek, hogy élje át mindezt személyesen családjával, barátaival, ismerőseivel! És ne feledje, a belépés, és minden programon a részvétel ingyenes.

Jegyek letöltése IDE kattintva.