Főoldal Bulvár Itthon Így változtatta meg Tom Cruise Rékasi Károly életét

Így változtatta meg Tom Cruise Rékasi Károly életét

Ha az ember több évtizedes viszonylatban szinkronizálja az egyik legnagyobb világsztárt, az kihat a mindennapjaira. Ékes példája ennek Rékasi Károly esete, aki akármennyire is tagadja, mégis olykor magára ölti az akcióhős szerepet. Legyen szó akár kertészkedésről, home office-ról vagy egy kiadós gasztronómiai műveletről; az adrenalinszint a legtöbbször garantálja, hogy semmi ne legyen lehetetlen küldetés.  A Paramount Network csapata alkotta Szinkrónikák néven induló sorozat első alanyaként a színész bemutatja, hogyan változtatta meg az életét az egyik általa magyarul megszólaló karakter! Március 12-én, 21:00-kor pedig ismét hallhatjuk őt a Mission: Impossible – Utóhatás-ban, a Paramount Network műsorán.

Vajon hogyan változtatja meg egy szinkronhang életét egy-egy megszólaltatott karakter? Rékasi Károly az egyik legnépszerűbb amerikai színésznek, Tom Cruise-nak kölcsönözte a hangját akciófilmekben. Egy különleges videóból, amely a március 12-én a Paramount Network képernyőjére érkező Mission: Impossible – Utóhatás című alkotás kapcsán született, most kiderül, hogyan hatott ez a színész mindennapjaira.

„Személy szerint úgy gondolom, hogy Tom Cruise a forgatás alatt nőtte ki magát a legjobb karakterré és azóta folyamatosan megújul, lépésről-lépésre haladva, nagyon sokat kaptunk tőle” – mondta Rékasi Károly, aki azt is elárulta, hogy középiskolás korában egy szerelem miatt egy ideig fogtechnikus szeretett volna lenni, de a kapcsolat lezárásával mégis inkább a színészet felé vitte az útja.

„Nehéz feladat volt Tom Cruise-t szinkronizálni, hiszen egy rendkívül egyedi karakterről beszélünk, aki nagyon egysíkúan beszél a magyar nyelvhez képest, ezért sok munkát igényelt, hogy a magyar fülnek megszokott hangzást át tudjam adni” – mesélte a színész. Az akcióhős-kém szinkronizálása pedig megváltoztatta Rékasi életét, ami nem is csoda, hiszen teljesen át kellett élnie a szerepet a tökéletes alakításhoz. Az alábbi videóból kiderül, mindez pontosan hogyan történt.

Előző cikkA FOREO szembemegy az elavult szépségsztenderdekkel
Következő cikkA mérőórák megóvása a fogyasztó feladata