Főoldal Autó, motor Újdonságok Íme, a vadonatúj BMW M4 Cabrio

Íme, a vadonatúj BMW M4 Cabrio

bmw_m4_cabrioA teljesen új BMW M4 Cabrio érkezésével a BMW M GmbH újabb lebilincselő taggal bővíti nagyteljesítményű sportautókból álló legendás családját. Az M4 Cabrio az új BMW M3 limuzin és a vadonatúj BMW M4 Coupé vérpezsdítő teljesítményét örökölte, miközben stílusos és összetéveszthetetlen megjelenésével a nyitott tetős modellben rejlő egyéniséget hangsúlyozza, a sportos kabriózás páratlan vezetési élményét állítva a középpontba. A BMW M4 Cabrio modellt a BMW M GmbH évtizedekre visszanyúló hagyományai ihlették: az új modellel immáron ötödik generációjába lép a BMW versenypályára és közútra is alkalmas, nagyteljesítményű nyitott tetős sportautója, miközben az „M4 Cabrio” elnevezéssel a legendás történetben új fejezet veszi kezdetét.

A BMW M4 Cabrio a BMW 4-es sorozat nyitott tetős modelljeinek elegáns vonalait örökölte, amelyek az egyedülálló formanyelvnek köszönhetően nyitott tetővel az autó tökéletes arányaiban fellelhető jellegzetes és kecses sziluettet, zárt tetővel pedig a B-oszlopok nélküli, kivételesen dinamikus kupé-vonalakat emelik ki. Mindeközben az M4 Cabrio jellegzetes stíluselemei – köztük a motorháztetőn domborodó „power dome”, a szemkápráztató külső visszapillantó tükrök és a 18 collos (opcióként akár 19 collos) kovácsolt könnyűfém felniket rejtő, erőtől duzzadó sárvédőívek – egyértelműen a BMW M3/M4 modellekkel való színtiszta rokonságot hirdetik.

A BMW M4 Cabrio motorterében ugyanaz az új fejlesztésű, M TwinPower Turbo technológiával szerelt és kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált soros hathengeres erőforrás dolgozik, mint amelyik a vadonatúj M3 limuzin és M4 Coupé modellek hajtásáért is felel. A 3.0 liter hengerűrtartalmú benzinmotor 317 kW/431 lóerő maximális teljesítmény leadására és 550 Nm csúcsnyomatékra képes, kifejezetten széles fordulatszám-tartományban. A BMW M4 Cabrio ezáltal nem csupán kivételesen sportos menetteljesítményt garantál – gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre mindössze 4,4 másodperc alatt az opcionálisan elérhető hétsebességes M duplakuplungos automataváltóval -, de bőségesen elegendő erőtartalékkal is rendelkezik a nyitott tetős, kikapcsolódást kínáló, mégis lendületes autózáshoz.

Miként a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé modellek, úgy a BMW M4 Cabrio is az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés alapelvei szerint született meg. A motorháztető és az elülső elemek például alumíniumból készültek, ahogyan az alváz egyes alkatrészei is. Az új M4 Cabrio számos területén ráadásul az ultrakönnyű, rendkívül merev és extrém tartós szénszál-erősítésű műanyagot (CFRP) használták, így például a kardántengely esetében is, amely ezáltal egyetlen darabból készülhetett el. Ez azon túl, hogy jelentős súlycsökkentést eredményezett, tovább csökkentette a forgó alkatrészek számát, s így a forgó tömeget. A motortérben található bumeráng alakú, CFRP toronymerevítő mindössze 1,5 kilogrammot nyom, miközben sokkal nagyobb merevséget biztosít, mint egy hasonló, alumíniumból készített alkatrész, ezáltal kulcsfontosságú szerepet játszik az autó kiváló kormányreakciójában és tökéletes irányíthatóságában.

A BMW M4 Cabrio teteje teljes belső bélést kapott, amely zárt állapotban kiválóan hangszigetel, a három részből álló, összecsukható fém tető legapróbb részletekre is kiterjedő tervezésének köszönhetően pedig az M4 Cabrio a téli hónapokban is kompromisszumok nélkül használható. A tető gombnyomásra 20 másodperc alatt teljesen lenyitható – amennyiben szükséges, 18 km/órás sebesség alatt akár menet közben is.

A bőséges szériafelszereltség kiegészítéseként a BMW M4 Cabrio rengeteg vonzó, opcionálisan elérhető kiegészítővel is megrendelhető, amelyekkel még esztétikusabbá, még különlegesebbé és még kényelmesebbé tehető a BMW M modellcsalád legújabb tagja. A jellegzetes személyre szabottság érdekében ehhez a nyitott tetős modellhez is elérhetők az exkluzív BMW Individual különleges felszereltségei és kiegészítői, amelyek összetéveszthetetlenül egyedivé varázsolják a nyitott tetős vezetés élményét. Mi több, speciális színek és anyagok is választhatók, az exkluzivitásnak így csak az ügyfél igénye szab határt.