Főoldal Kultúra Oktatás Ingyenes tankönyv készül az informatikai biztonságról

Ingyenes tankönyv készül az informatikai biztonságról

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az informatika (IT) biztonsági alapismereteit átfogóan ismertető könyvet tesz közzé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) – közölte a szervezet az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint az IT biztonság közérthetően című könyv a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel együttműködve ismerteti a biztonsági alapismereteket, hangsúlyozottan nem informatikai tudásra építő nézőpontból. Elkészítését a QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Kft. támogatta.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a letölthető tananyagai közé sorolja a kötetet, amely olyan kérdéseket foglal össze, mint a rosszindulatú szoftverek, az e-mail fenyegetettségek, a kártékony programok és botnetek, a mobileszközök fenyegetettségei, a zsarolóvírusok, a hozzáférés-védelem és a wifi eszközök biztonsági beállításai – áll a közleményben.

A kiadvány tanulmányozása nemcsak az egyéni felhasználóknak, civileknek, hanem a munkahelyi közösségeknek, munkáltatóknak is hasznos lehet (elérhetősége: njszt.hu/de/it-biztonsag-kozerthetoen) – hangsúlyozta Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója a közleményben.