Főoldal A világ Belföld Ingyenessé teszi a közösségi adománygyűjtést a NIOK Alapítvány a koronavírus idején

Ingyenessé teszi a közösségi adománygyűjtést a NIOK Alapítvány a koronavírus idején

Kivételes adománygyűjtési lehetőséget biztosít az adjukössze.hu online közösségi adománygyűjtő portál. A rendkívüli válsághelyzetben a NIOK Alapítvány mostantól visszavonásig fedezi az adjukossze.hu oldalon civil szervezetek által indított KÖZÖSSÉGI adománygyűjtéseknél a szolgáltatás költségeit.

Mi az ADJUKÖSSZE.HU?

Magyarország legnagyobb online közösségi adománygyűjtő oldala. A NIOK Alapítvány fennállása óta segíti és fejleszti. 7 éve elsőként vezette be a közösségi adománygyűjtés fogalmát (crowdfunding) és fejlesztette ki az online közösségi adománygyűjtést támogató szolgáltatást, az Adjukössze.hu oldalt.

A mostani akció elsődleges célja, hogy a kialakult helyzetben a civil szervezetek adománygyűjtésén keresztül minél több embernek, minél hatékonyabban tudjanak segítséget nyújtani.   Hazai viszonylatban ez a legismertebb adományozási portál, amely kifejezetten civil szervezetek, közösségi kezdeményezések számára nyújt online adománygyűjtő felületet, alkalmazkodva azok igényéhez, lehetőségeihez, szakmailag támogatva gyűjtésüket, kommunikációjukat.

Az adjukössze.hu oldal segítségével már több, mint 500 000 000 Ft adomány jutott el jótékony ügyekhez Magyarországon. 2019-ben közel 49 millió forint gyűlt össze csak közösségi/ crowdfunding adománygyűjtésből, 6700 adományozó közreműködésével.

A koronavírus járvány a társadalmunk minden tagját érinti, mindenkinek kisebb – nagyobb kellemetlenségekkel kell küzdenie, de olyanok is vannak és sajnos egyre többen lesznek, aki komoly segítségre, támogatásra fognak szorulni: van, aki beteg lesz, van, aki elveszíti a munkáját, nem tud tanulni, ellátni magát. Ilyen helyzetben különösen fontos, hogy segítsük egymást, és támogassuk azokat a jótékony kezdeményezéseket, melyek segítséget nyújtanak a nehéz helyzetben. A NIOK ezért első lépésben egy ingyenes profi felületet kínál, az adománygyűjtési költségeket átvállalja, és tanácsaival erősíti majd a nonprofit szervezetek, vagy akár a cégek és nonprofit szervezetek közös kampányait.” mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány vezetője.

Hogyan tudnak cégek csatlakozni?

Az Adjukössze közösségi adományozási programon keresztül. A cég a legegyszerűbben egy vagy több civil szervezettel együttműködve, online adománygyűjtő kampány indításával tud csatlakozni egy közösségi, úgynevezett matchfunding kampány keretében.  Ennek működése, ha a vállalat együttműködést kezdeményez egy civil szervezettel, és közösségi kampányt indít, a cég pedig megduplázza az összegyűlt adományokat. A cél önállóan meghatározható és választható. Ez a kezdeményezés megsokszorozza a felajánlásokat, és bevonhatja a társadalmat, és a cég dolgozóit is a jótékonyságba.

A részletekről és a lehetőségekről az adjukossze.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.