Főoldal Kultúra Film Jövő héttől vár mindenkit a XI. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztivál

Jövő héttől vár mindenkit a XI. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztivál

Június 1-én kezdetét veszi a XI. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztivál! A magyar és nemzetközi versenyprogram, valamint a tematikus blokkok mellett elismert hazai és nemzetközi szakemberekkel tartott beszélgetések, networking események színesítik a fesztivál programját. A közönség találkozhat az idei Friss Csillagokkal is a Puskin Moziban.

A programok idén a filmek életútját és a filmesek karrierválasztásait érintő kérdéseket helyezik fókuszba: sorozatírásról, az animációs filmek és a tökéletes pitch rejtelmeiről, a filmek marketinglehetőségeiről, filmfesztiválok jövőképéről, illetve az új technológiák nyújtotta lehetőségekről is szólnak a workshopok és beszélgetések és a hagyományos rövidfilm pitchfórum sem maradhat el! A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Itt lehet regisztrálni.

Bemutatkoznak a Friss Csillagok

A Friss Hús szervezőinek célja, hogya filmek rendezői mellett tehetséges fiatal színészekre is ráirányítsák a figyelmet – ezért hívták életre a Friss Csillag nevű programot 2022-be. Az idei év Fiss Csillagai Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz lesznek, akikkel személyesen is lehet majd találkozni a fesztiválon. Az érdeklődők nem csak legfrissebb rövidfilmjeiket láthatják a Puskin Moziban, hanem a vetítést követő beszélgetésen többet is megtudhatnak a fiatal színészek előtt álló feladatokról, felívelő karrierjükről.

Időpont: 2023. június 2. péntek, 17.00

Helyszín: Puskin, Metropolis terem

Director’s Club

A fesztivál alatt a Puskin kávézójában délutánonként a versenyblokkok előtt az előző napi premierek alkotóival kötetlenül lehet  beszélgetni filmjeikről és a filmjeikben érintett témákról.

Időpont: a blokkok vetítését követő napokon 16.00-17.00 óra között

Helyszín: Puskin kávézó