Főoldal Kultúra Kiosztották az idei Az Év Múzeuma díjait

Kiosztották az idei Az Év Múzeuma díjait

Idén Az Év Múzeuma elismerést a „nagy múzeumok” kategóriájában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a „kis múzeumok” kategóriájában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el – közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Az ICOM Magyarország különdíját a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját a cigándi Bodrogközi Múzeumporta munkatársai vehették át a Ludwig Múzeumban vasárnap rendezett Sokszínű múzeum című konferencián és díjátadón – áll a közleményben.

Az indoklás szerint a „nagy múzeumok” kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyebek mellett sokrétű, stratégiai alapú – többek között az egész életen át tartó, élményalapú tanulás és ismeretátadás területén végzett – példamutató, úttörő jellegű fejlesztéseiért, az Erdély tájegység bemutatásáért, a hazai múzeumügyet szolgáló, hosszú évek óta folytatott szakmai tudásmegosztásért nyerte el.

A „kis múzeumok” kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum az intézmény nagyszabású fejlesztéséért, valamint a település fejlődését és megtartó erejét támogató innovatív tevékenységéért érdemelte ki.

Az Év Múzeuma díjat 1996-ban alapította a Pulszky Társaság, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása.

Forrás: MTI

Előző cikkJúnius 23-án a Városligetbe hív mozogni mindenkit a Magyar Olimpiai Bizottság
Következő cikkMegtörte a csendet Szabó Zsófi