Főoldal Kultúra Könyvajánló Könyv jelenik meg a Kerekes Band történetéről

Könyv jelenik meg a Kerekes Band történetéről

A Kerekes Band elmúlt évtizedeit bemutató könyv jelenik meg Kábé23 címmel, amelyet a november 30-i koncert előtt ismerhet meg a közönség a budapesti Akvárium Klubban.

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. A kötetben a zenekar tagjai elmesélik, hogyan is járták végig a zenei színtér rögös útját, valamint olyan ismert emberek is nyilatkoznak, mint drMáriás, Sebő Ferenc és Berecz István. Az interjúkat Nuszbaum Tibor és Vass Norbert, a történeteket és legendákat Csarnó Ákos, Csepregi János és Fehér Viktor jegyzi. A NOW Books & Music gondozásában megjelenő könyv mellé letölthető válogatáslemez is kerül – közölte a kiadó az MTI-vel.

Az 1995-ben Egerben alakult Kerekes együttes mintegy tíz évig tartott táncházakat országszerte, s ezekből az időkből valók a moldvai és gyimesi népzenét tartalmazó lemezek is. Pimasz című albumuk, amely az autentikus népzenétől eltávolodva önálló szerzeményeket tartalmaz, 2006-ban már Kerekes Band néven jelent meg.

Az első Fonogram-díjat a What The Folk?! album, a második Fonogram-díjat a Folklore Man kapta, majd élő koncertlemezzel is jelentkeztek Live at A38 címmel. A Kerekes Band zenéje két magyar filmben is hallható: az Erőss Zsolt hegymászó felépülését bemutató dokumentumfilmben, valamint az Árpa Attila rendezte Argo 2-ben. Ez utóbbinak a zenekar vezetője, Fehér Zsombor volt a zenei szerkesztője is.

Az együttes tagja Fehér Zsombor (furulya, ének), Námor Csaba (koboz), Csarnó Ákos (brácsa), Sohajda Péter (basszusgitár) és Fehér Viktor (dob).

Előző cikkA stressz okozta alvászavar csökkentésén dolgoznak magyar kutatók
Következő cikkDivatról szóló könyvbemutató és kiállítás a Kieselbach Galériában