Főoldal Autó, motor Köszönetnyilvánítás a Nissan Leaf-tulajdonosknak

Köszönetnyilvánítás a Nissan Leaf-tulajdonosknak

A Nissan közétette, hogy a CarWings telemetriai rendszerben regisztrált, 100%-ban elektromos Nissan Leaf modellek tulajdonosai világszerte már összesen egymilliárd kilométert tettek meg autóikkal, ami nem kevesebb, mint 180 millió kilogramm CO₂ kibocsátásától kímélte meg a légkört.

nissan_leaf_koszonetnyilvanitas

Ez a fantasztikus mérföldkő az elmúlt csaknem négy év eredménye, hiszen a Nissan Leaf, a világ első, nagy sorozatban gyártott, teljesen elektromos autója, mely 2010-ben lépett piacra. A Leaf jelenleg minden idők legnagyobb darabszámban értékesített elektromos járműve. A világszerte eladott több mint 147 000 Leaf-ből 31 000 darab Európában talált gazdára.

A Nissan Leaf-ben használt innovatív CarWings telemetriai rendszernek köszönhetően a Nissan a modell bevezetése óta pontos nyilvántartást vezet a CarWings-ben regisztrált Leaf-ek futásteljesítményéről. A Nissan egy online számlálón jegyzi a kilométereket, és számos népszerűsítő videofilm készítésével aktívan vonja be a tulajdonosokat is a számlálásba.

Paul Willcox, a Nissan európai elnöke a következőket mondta: „Eredetileg azt a célt tűztük ki, hogy az innovatív CarWings rendszerben regisztrált Nissan Leaf-tulajdonosok 2015 januárjára érjék el az egymilliárd kilométeres teljes megtett távolságot, és rendkívül nagy örömmel jelentjük be, hogy ehhez a mérföldkőhöz a vártnál korábban sikerült eljutni. Szeretnénk köszönetet mondani minden Nissan Leaf-tulajdonosnak, hogy a világon elsőként hozzásegítettek minket ehhez a sikerhez.”

„A Nissan Leaf a világ első, nagy sorozatban gyártott elektromos családi autója, és a teljes Nissan modellcsaládon belül a legmagasabb tulajdonosi elégedettségi pontszámmal rendelkezik.Ez a mérföldkőnek számító össztávolság jól mutatja, hogy ügyfeleink szorgalmasan gyűjtik a kilométereket, és aktívan kihasználják a csendes, emissziómentes autózás előnyeit.”

 Ez a különleges eredmény jól tükrözi a Leaf sikerét, és a vállalat folyamatos vezető szerepét az elektromos járművek piacán. A Nissan szeretné továbbra is megőrizni vezető helyét ezen a területen, ezért bemutatta második 100%-ban elektromos járművét, a zéró-emissziós e-NV200 kompakt városi furgont.