Főoldal Szabadidő Programok, események Kötelező program a kávé szerelmeseinek: interaktív kiállítás a Várkert Bazárban

Kötelező program a kávé szerelmeseinek: interaktív kiállítás a Várkert Bazárban

Aki elképzelhetetlennek tartja, hogy egy csésze kávé nélkül indítsa el minden napját és szereti a kiváló minőségű kávéőrleményeket, annak érdemes ellátogatnia február 25-26-án a Várkert Bazárban található Nespresso Gastro Experience Centerbe, ahol sok hasznos és új információval gazdagodhat minden látogató.

Idén második alkalommal rendezi meg a Nespresso Atelier rendezvényét, amely négy napon át a kávé és a csúcsgasztronómia találkozásáról szól. Michelin-csillagos magyar és olasz séfek készítenek exkluzív étel- és italpárosításokat, valamint egyedülálló alkoholos kávékoktélokat minden nap brunch-ok, ebédek és vacsorák alkalmával. Idén az Atelier csapatát erősíti többek között Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértő és Nagy Zsolt kávészakértő is.

Az Atelier rendezvényhez kapcsolódóan kerül kialakításra a Nespresso Gastro Experience Center, ahol interaktív módon ismerkedhetünk meg a kávé és a gasztronómia különböző területeinek kapcsolatával. A Nespresso szakértői egy minden érzékszervet megmozgató kiállításon mesélnek a kávéról, a borokról, a csokoládékról, fűszerekről, miközben izgalmas kóstolási játékokkal teszik próbára az ízlelésünket. Szó esik majd termőterületekről, aromakomponensekről, és a kávé kapcsán a pörkölésről, tárolásról is – vagyis mindenről, ami a minőségi kávéélmény alapja. A látogatók nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásra is szert tesznek majd, hiszen a kóstolás és asszociáció éppen annyira fontos része a kiállításnak, mint az elmélet.

Miben hasonlít egymásra a kávé és a bor? Hogyan harmonizál a kávé a csokoládéval? Milyen sajátos íz- és illatjegyeket hordoznak a különleges kávék? Nem kell többé találgatnunk, a Gastro Experience Centerben mindent megtudhatunk.

Február 25-én és 26-án bárki ellátogathat a Gastro Experince Centerbe, amelynek a Várkert Bazár exkluzív különterme ad otthont. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes minél előbb bejelentkezni, mert a szervezők nagy érdeklődésre számítanak. A regisztráció február 9-től indul a Nespresso Atelier weboldalán.