Főoldal Kultúra Zene Különleges albummal tér vissza Bruce Springsteen

Különleges albummal tér vissza Bruce Springsteen

Bruce Springsteen bejelentette legújabb albumának megjelenését, amely november 11-ére esik majd és az ”Only The Strong Survive” címet kapta. Az album rendhagyó módon nem bruce saját dalait hallhatjuk majd, hanem olyan nagy soul előadók műveit, mint Motown, Gamble and Huff vagy Stax, Springsteen ikonikus hangjával hangjával. Bruce 21. stúdióalbumán emellett közre működik Sam Moore, az E Street Hrons, Rob Mathes, Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr., Dennis Collins és Fonzi Thornton is. 

Ízelítőként az album bejelentésével együtt megérkezett az első szám is, amely a ”Do I Love You (Indeed I Do)” című Frank Wilson dal újragondolása, és videóklip is készült hozzá Thom Zimny rendezésében.

Az albumról Bruce Springsteen a következőket nyilatkozta: „Egy olyan albumot szeretnék csinálni, ahol csak énekelnem kell. Ehhez nincs is jobb alapanyag, mint a hatvanas és hetvenes évek amerikai dalai. Többek között olyan előadók inspiráltak, mint Levi Stubbs, David Ruffin, Jimmy Ruffin, the Iceman Jerry Butler, Diana Ross, Dobie Gray, és Scott Walker. Úgy gondoltam ideje, hogy nagyobb közönség is megismerje a remekműveiket, és az a célom, hogy a modern közönség is át tudja élni a csodálatos dalaik varázsát. Remélem mindenki annyi örömöt lel ezekben a dalokban, mint én.”

Springsteen emellett egy rövid videóban is üdvözölte rajongóti, és a bejelentés mellett röviden összefoglalta új albumának lényegét.

Az ”Only The Strong Survive” albumot a New Jersey-ben található Thrill Hill Recording stúdióban vették fel, producerei Ron Aniello és Jon Landau voltak. A lemez 2020 óta Springsteen első megjelenése, legutóbbi albuma a ”Letter To You” volt, amely tizenegy ország toplistájának első helyén debütált és számos platina és arany minősítést ért el. Az album felvétele után Bruce 2023 februárjában világkörüli turnéra indul az E Street Band kíséretében.