Főoldal Életmód Gasztronómia Különleges perui kávékalandra invitál mindenkit a Nespresso

Különleges perui kávékalandra invitál mindenkit a Nespresso

A tegnapi napon egyedi módon mutatkozott be a sajtó számára a Nespresso legújabb kávékülönlegessége, a Limited Edition Perú Secreto őrlemény.

nespresso_peru_2

A Perú Secreto, ez az egyedi Limited Edition Pure Origin Grand Cru a távoli Peru eldugott farmjairól származik, amelyek szívósan kapaszkodnak meg az Andok hegység meredek hegyoldalain.

nespresso_peru_9

“Jól tudjuk, hogy Clubtagjaink örömmel fedezik fel a Limited Edition Grand Cru őrleményeink által kínált új ízeket és aromákat,” nyilatkozta Karsten Ranitzsch, a Nestlé Nespresso S.A. kávé üzletágának vezetője. “Kávészakértőink most is örömmel kalauzolják el vásárlóinkat egy új, érzéki utazásra, hogy feltárják számukra a kávé világának rejtett titkát: a Peruban termelt különleges minőségű kávét.”

nespresso_peru_8

A Perú Secreto korlátozott időre jelenik meg a Grand Cru kávék Pure Origin termékcsaládjában az Indriya from India, a Rosabaya de Colombia, a Dulsão do Brasil és a Bukeela ka Ethiopia őrlemények mellett. A Pure Origin Grand Cru keverékek megalkotásához a Nespresso kávészakértői felkeresik a világ kultikus kávétermelő országait, s e termékekhez kizárólag az adott országban termő kávékat használják fel – méghozzá azokat a fajtákat, amelyek karakteresen adják vissza az egyes régiók utánozhatatlan ízprofilját. E kávészakértők különleges ismeretekkel és szakértelemmel rendelkeznek a világ legkiválóbb kávéinak felkutatásához; így jutottak el az Andok hegység mélyén megbúvó völgyekbe, ahonnan a távoli vidék legkiválóbb termésével tértek vissza.

nespresso_peru_6

E régiót – és persze az itt termő kávét – számos tényező formálja egyedivé. Ezek egyike a szubtrópusi klíma, ami az esős és a száraz évszakok egyenletes váltakozásával remek termelési feltételeket biztosít. Egy másik fontos tényező a mintegy 1500 méteres tengerszint fölötti magasság, ahol pontosan annyi napfény éri a cserjéket, amennyire a minőségi kávénak szüksége van. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a helyi farmerek szenvedélyesen szeretik földjüket, s igyekeznek a lehető legjobb eredményt kihozni területük adottságaiból. Ez az utánozhatatlan alkímia a Perú Secreto titka.

A Perú Secreto intenzív, édeskés és kerek ízvilágú espresso, amit pörkölt és kakaós jegyek varázsolnak egyedivé. Az összetett, mégis kiegyensúlyozott, 8-as intenzitású Pure Origin espressohoz remekül illik a tej, lekerekített ízekkel és krémes textúrával egészítve ki a kávé karakterét, a flambírozott banán jellegével fűszerezve meg aromáit. A távoli Andokba tett röpke utazást selymes textúra és élvezetes, hosszan lecsengő ízhatás zárja le.

A www.nespresso.com/peru-secreto/recipes honlapon hamarosan több recept is megjelenik, amelyek segítenek e Limited Edition kávé ínyenc elkészítésében.

nespresso_peru_10

A Perú Secreto csomagolásának alaptémája a “kő”, vagyis az az anyag, ami mindenütt megtalálható ott, ahol e kávé terem: a fenséges Andok hegységben. A dobozt némi absztrakt “inka-stílusú” mintázat is díszíti, felidézve az ország ősi civilizációit és az inka kultúra máig élő emlékeit. A kapszula ragyogó, sötétkék színe a kiváló minőségű kávé termőterületének gazdag mikroklímájára és egyedi környezetére utal.

nespresso_peru_7

Az eseményen bemutatkoztak az Elysian tervezője, Bódis Boglárka,- aki a Glamour Magazin által évente megrendezett Women of the Year Gálán 2015-ben elnyerte az Év divattervezője díjat,- a Perú Secreto motívumainak ihletésére készített kendői és díszzsebkendői, valamint egy mesebeli ruhája. A Nespresso és az Elysian együttműködésének ez már második eleme, ugyanis 2013-ban az egzotikus és sokszínű India, és a Nespresso Indriya kávéja inspirálták az Elysian új kollekciójának egy darabját.