Főoldal Szabadidő Programok, események Lecsófröccs Piknik: a hétvégén a lecsóé a főszerep Budapesten

Lecsófröccs Piknik: a hétvégén a lecsóé a főszerep Budapesten

lecsofroccs_piknikTöbb mint harmincféle lecsóval, hozzájuk pedig különleges fröccsökkel, vodka, whisky és sör alapú spriccerekkel várja látogatóit a budapesti Lecsófröccs Piknik.

2014. augusztus 8-9-10 között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a nagyszabású Lecsófröccs Piknik. A különleges gasztrofesztivál Józsefvárosban, a Palotanegyed szívében, a Mikszáth Kálmán téren, Krúdy Gyula utcában és a Szentkirályi utca Baross utca felé eső szakaszán várja az érdeklődőket széles lecsó és fröccskínálattal.

„A Lecsófröccs Pikniken kiállító kiemelt éttermek magyar és nemzetközi lecsókat kínálnak, több mint harminc félét. A lecsó hagyományosan a híres magyar ételklasszikusok közé tartozik. Habár balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. Minden családnak megvan a saját lecsóreceptje. Sőt ahány ország, annyi fűszer és zöldség kiegészítő. Most mi is elkészítjük a sajátunkat, amely a tervek szerint a világ legerősebbje lesz. Az erős lecsó főzése szombaton lesz, és hogy a vállalkozó kedvűek letesztelhessék, aznap 18 órától evőversenyt is hirdetünk. Annak sem kell búsulnia, aki főzni szeret inkább, vasárnap 12 és 15 óra között ugyanis lecsófőző versennyel készülünk” – mondta Necz István, a rendezvény főszervezője.

„Amellett, hogy a helyi éttermek, a Don Leone, Zappa Cafe, Fiktív Gastropub, Darshan udvar és a Nothing But The Blues Pub a legkülönlegesebb lecsóreceptekkel készülnek, a teraszokra is kitelepülnek, ahol ez alkalommal neves bortermelők szomjoltó nedűit kínálják a kedves látogatóknak. A nemzetközi lecsókínálat mellé ugyanis szerintünk elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a fröccs. A már megszokott fröccsök, a kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csattos, lámpás, Krúdy fröccs, és a kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek megtalálhatóak lesznek az ingyenes gasztronómiai fesztiválon” – tette hozzá Necz.