Főoldal Autó, motor Újdonságok Lipcsében gyártják a BMW 2-es kabriót

Lipcsében gyártják a BMW 2-es kabriót

A BMW lipcsei gyárában 2014. november 3-án beindult a BMW 2-es Cabrio gyártása.

bmw_2_kabrio_lipcse

Az új modell a BMW 1-es Cabrio sorozatot váltja le, amely 2007-től 2013 végéig készült itt. A világszerte összesen több mint 130 ezer példányban értékesített BMW 1-es Cabrio kategóriája legsikeresebb prémiummodelljének számított.

A BMW 2-es Cabrio gyártáskezdetére megfelelően fejlesztették a BMW lipcsei egységének termelőberendezéseit, illetve továbbképezték a munkatársakat. A BMW 2-es Cabrio, 2-es Coupé és 2-es Active Tourer, illetve a BMW X1 és az ötajtós BMW 1-es modellekkel immár öt sorozat tagjai készülnek rugalmas rendszerben az üzem közös szerelőszalagján az egész világ számára. Mindezt 2013 őszétől a BMW i3, 2014 májusa óta pedig a BMW i8 önálló termelési rendszere egészíti ki.

A BMW 2-es Cabrio, a Coupé után a BMW 2-es család második olyan sportos tagja, amely a vezetés kiemelkedően dinamikus élményét kínálja a kompakt kétajtós modellek körében. A BMW 2-es Cabrio illetve a BMW M235i Cabrio első példányait 2015. februárban vehetik át tulajdonosaik. Az újdonságok Advantage, Luxury Line, Sport Line és M Sport kiviteleikkel kínálnak testre szabott egyéni kialakítási lehetőségeket.

Előző cikkMár hazánkban is megvásárolható kártyafüggetlenül az Iphone 6
Következő cikkA Dell a világ leggyorsabban fejlődő integrált technológiai megoldásokat kínáló vállalata