Főoldal Sport Magyar bajnokot avattak a kutyás frisbee Európa-bajnokságon

Magyar bajnokot avattak a kutyás frisbee Európa-bajnokságon

A már tradicionálisan megrendezésre kerülő DOG CHOW® Kutyasport majális idén a kutyás frisbee Európa-bajnoksággal bővítette színes programjait, így a múlt hétvégén a Városligetbe látogatott, Barabás Évivel és Cseh Lacival együtt szurkolhatott a repülő kutyáknak.

dog_chow_Barabas_Evi_cseh_Laci_2

A megmérettetésre 10 országból érkeztek nevezők, hogy több számban is megküzdjenek az Európa-bajnoki címért és egyben kvalifikálják magukat a Chattanoogában, az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő világbajnokságra. A népes magyar delegációból többen is nagy esélyesként indultak a legnagyobb serleg elhódításáért, és Zebegnyei Istvánnak, Zara nevű border collie kutyájával az oldalán sikerült is az élen végezni. A páros a távolsági versenyben 34 ponttal végzett az élen, fél ponttal előzve meg Zsíros Józsefet és Leent, a lurchert.

dog_chow_Elso_helyezett

A versenyszám kezdő kategóriája szolgált kellemes meglepetéssel a hazaiaknak, mivel Neisz Kornélia 29,5 pontot szerzett Milkával, ami a profi kategóriában is a dobogót jelentette volna számára. Sajnos így ezúttal lemaradt a bronzéremről, és a világbajnoki kvalifikációról, de ígéretes tehetsége révén szép eredmények állhatnak még előtte.

dog_chow_Kutyas_frizbi

A sportág látványosabb válfaja a freestyle verseny volt, melyben a kutyák és gazdáik egy zenére megkomponált közös koreográfiát adtak elő, egyszerre több frisbee-t is reptetve a fű felett. Itt elsősorban az összhang és a kreatív megoldások számítottak, és a kűrt szakmai zsűri pontozta. A Németországból érkező Angela Tederke diadalmaskodott ebben a számban, összesen 82 pontot szerezve magának és Pepper nevű kutyájának. A második helyezett négylábú Bree, míg a harmadik Fanni lett, mindketten Fodor Istvánnal léptek a pályára.

A kutyás frisbee Európa-bajnokságon kívül a Dog Diving medence is nagyon népszerű volt, hiszen a látogatók közül több mint kétszázan próbálták megúsztatni kedvencüket. A legügyesebb ugró Danté nevű kutya volt, aki 5,25 métert repült a kedvenc játéka után, mielőtt a vízbe csobban volna. A Nagyrét pázsitján egy Flyball pálya is helyet kapott, ahol vasárnap a vágtató ebek gyorsaságát lehetett megcsodálni.

„Öröm látni, hogy ilyen sok ember látogat el egy olyan rendezvényre, ahol a kutyák és a gazdik együtt tudják magukat remekül érezni, közösen sportolnak, játszanak.  Remélem, hogy jövőre is részese leszek majd mindennek és a DOG CHOW® Kutyasport Majális minden évben egy olyan fórum lesz, ahol mi kutyások aktív, közös élményeket szerezhetünk kedvenceikkel és azokkal, akik még csak gondolkodnak azon, hogy kutyások lesznek” – mondta el Barabás Évi a rendezvény háziasszonya és műsorvezetője.

Előző cikkAz autósboltok és a szervizek felénél találtak szabálytalanságot a fogyasztóvédők
Következő cikkHúszezres látogatószámmal zárult a Faust225 Fesztivál