Főoldal Szabadidő LEGO Már hazánkban is kaphatóak a LEGO Minecraft szettek

Már hazánkban is kaphatóak a LEGO Minecraft szettek

A két népszerű márka izgalmas együttműködése folytatódik, a LEGO és a Minecraft rajongók legnagyobb örömére. Az új készletek különleges építőelemek segítségével keltik életre a videójáték legnépszerűbb jeleneteit, amikben már a magyar rajongók is elmerülhetnek, hiszen novembertől itthon is megtalálhatóak a szettek a boltok polcain. Az adott elemekből ezernyi új világ felépítésére lehetőséget adó játékok együttműködéséből létrejött új készletek egyedi minifigurákat és a videójátékban fellelhető nyersanyagok mintájára elkészített elemeket  tartalmaznak.

Kreativitás, építés-újraépítés, határtalan képzelőerő és szórakozás: a LEGO Csoport és a Minecraft videójáték is ezeket az értékeket képviseli. Az új termékek tervezésében LEGO és Minecraft rajongók is részt vehettek, így ezek tökéletesen tükrözik az általuk lefontosabbnak vélt játékelemeket. A LEGO készletekkel a virtuális játék valósággá válik, így a digitális kreativitást fizikai formában is számos módon lehet kamatoztatni.

lego_termekek_minecraft_1

„Rengeteg hasonlóság van a két játék között, hiszen egyaránt az építkezésről és a kockákkal kivitelezett kreatív megoldásokról szólnak. Csodálatos látni, mi mindent ért el a Minecraft a közösségi játékok terén.” – mondta Brian Eskildsen, a LEGO Csoport dániai senior marketing menedzsere.

A Minecraft közösségi videójáték iránti rajongás világméretű: 2014-ig több mint 23 millióan vásárolták meg különböző platformokra. Dániában, a LEGO szülőhazájában a kormány támogatásával 1:1 arányban lemodellezték a teljes országot, így a videójátékban már az is egy elérhető világ.

Fontos kapcsolódási pont még, hogy oktatási célokra is felhasználják mindkét játékot, segítve a gyerekek, fiatalok fejlesztését. Az említett dán térkép elsődleges célja például az, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a geográfia iránt. Érdekesség továbbá, hogy egy svéd iskolában kreativitást fejlesztő eszközként a 13 éves diákok tananyagának részét képezi a Minecraft.

A LEGO-Minecraft együttműködés kifejezetten egyeülálló, éppen ezért mindkét márka komoly reményeket fűz a készletek további sikeréhez. A LEGO Csoport ezzel a piaci újítással is bizonyítja, hogy rendkívül nyitott az újszerű megoldásokra, amelyek természetesen megfelelnek az általuk képviselt értékeknek, illetve fejlesztik a gyerekek logikai-, problémamegoldó- és motorikus készségeit is.

Építőkészletek

A LEGO Minecraft széria öt olyan új készlete került a polcokra, amelyek a számítógépes játék legismertebb jelenetit keltik életre, melyek A barlang, A farm, Az első éjszaka, A Végzetsárkány és A bánya. Azon rajongók számára, akik egyedi LEGO Minecraft világot szeretnének építeni, a játékgyártó a Crafting box szettet is piacra dobta.  A szettekben olyan különleges, a videójátékban megtalálható alapanyagokat formázó építőkockák találhatóak, mint a macskakő, a nyírfa kocka, az üveg és a kő.  Minden készlteben olyan ikonikus Minecraft szereplők találhatók, mint Steve, vagy a Creeper™-ek, de nem hiányoznak a zombik és a felépíthető állatok sem.

A LEGO Csoport kifejlesztett 11 új, pixelesnek ható elemet, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti játékban. A Minecraft rajongók minden bizonnyal imádni fogják az apró részleteket, illetve a különböző textúrájú kockákat. A speciális LEGO elemek sorát olyan különlegességek tarkítják, mint Steve páncélja és sisakja,  illetve sok, a játékból már jól ismert szerszám és fegyver, mint az ásó vagy a kard.

lego_creeper

Valamennyi készlet LEGO Minecraft alapanyagokat tartalmaz, illetve lehetőséget ad a gyermekeknek arra, hogy megvalósítsák saját Minecraft ötleteiket, hiszen a szettek rengeteg különféle módon kombinálhatók!