Főoldal Kultúra Oktatás Március végéig keresik a legtehetségesebb diákújságírókat

Március végéig keresik a legtehetségesebb diákújságírókat

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 2016-ban is keresi a jövő legígéretesebb médiamunkásait. A 26. DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra általános és középiskolások, valamint felsőoktatásban tanuló fiatalok jelentkezhetnek 6 + 1 kategóriában. A nyertesek a májusi Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon összesen több mint kétmillió forint értékben kapnak díjakat.

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület idén 6+1 kategóriában várja a pályaműveket a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra. Keresik az év diákújságíróját, az év diákrádiósát és diákrádióját, az év diák videóújságíróját, az év diáklapját, az év diákfotósát és az év online diákmédiumát. A hetedik kategóriában az év mentorát is keresik, vagyis azt a pedagógust, aki a növendékei szerint kiemelkedően segíti a diákújságírók munkáját. A jelentkezési feltételekről részletesen a www.due.hu honlapon lehet tájékozódni.

due_rendezveny

A pályázaton bármelyik iskolatípus tanulói és szerkesztőségei indulhatnak, a részvételi korhatár 25 év. A pályaműveket minden kategórián belül három korcsoportban értékelik: általános iskola, középiskola és felsőoktatás. Pályázni kizárólag saját munkával lehet. A 26. DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra csak elektronikusan lehet beadni a pályamunkákat a www.due.hu/palyazat oldalon. A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül fel kell tölteni a pályamunkákat – kivéve a diáklapok esetében, amelyeket postai úton várnak-, illetve egy rövid szöveges bemutatkozást kell mellékelni. A meghosszabbított beküldési határidő 2016. március 31.

A győztesek meghívást kapnak a 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra, amelyet május 27-én rendeznek Budapesten, a Várkert Bazárban. A nagyszabású, egésznapos eseményen adják át a díjakat összesen több mint 2 millió forint értékben. Emellett a díjazottak kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország legjobb médiatáborába és leghatékonyabb gyakorlati médiaképzésére, a DUE Médiahálózat júliusi Médiatáborába. A nyertes munkákból a DUE Tallózó című lap 2016. május-júniusi számában, valamint DUE honlapján válogatást közölnek majd.