Főoldal Szabadidő LEGO Megérkezett a LEGO Technic Bugatti Chiron

Megérkezett a LEGO Technic Bugatti Chiron

A LEGO Csoport és a Bugatti Automobiles S.A.S. pár nappal ezelőtt bemutatta az új LEGO® Technic Bugatti Chiront. 

A Molsheimben gyártott ultramodern szuperautó újragondolt változatában a LEGO® Technic Bugatti Chiron modell egyesíti a francia luxus autómárka örökségét jelentő ikonikus tervezést és a LEGO Technic elemeket.

Az új modellt Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója és Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke mutatta be a dániai Billundban található LEGO House-ban. Az 1:8 méretarányú LEGO® Technic Bugatti Chiron június 1-jétől, kizárólag a LEGO® store-okban és a shop.LEGO.com oldalon kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől érhető el széles körben.

Az új modell magába foglalja a világ számára két éve bemutatott Chiron varázsát, erejét és eleganciáját, amelyet most LEGO Technic változatban hívtak életre, autentikus és egyedi építési élményt kínálva ezzel az autókedvelők és a LEGO rajongók minden korosztályának.

Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

“Nagyon izgatott vagyok az új modell miatt. A LEGO tervezői elképesztő munkát végeztek az ikonikus Bugatti dizájn részleteinek megörökítésével. Örökérvényű igazság, hogy a LEGO kockák segítségével bármit megépíthetünk, amit elképzelünk, a LEGO Technic pedig jó példa erre. Ez egy hatalmas modell, amit alig várok, hogy magam is elkezdhessek megépíteni. Mindig is lelkesedtem a mérnöki tudományok iránt, és ennek a modellnek a tervezése és a részletei igazán magával ragadóak.”

Stephan Winkelmann, a Bugatti Automobiles S.A.S. elnöke hozzátette:

„A bizonyított tervezési és technológiai szakértelmüknek köszönhetően a LEGO Csoport és a Bugatti saját piacuk vezető márkái. A LEGO Technic Bugatti Chiron modellje ennek a tökéletes kapcsolatnak a kifejezése. Lenyűgöz az a pontosság és kifinomultság, amellyel a szuperautónkat a LEGO világ részévé tették, és biztos vagyok benne, hogy mind a LEGO kockák, mind a Bugatti rajongói imádni fogják ezt a terméket.

Az 1:8 méretarányú LEGO® Technic Bugatti Chiron replika – amely méretét tekintve több mint 14 cm magas, 56 cm hosszú és 25 cm széles, és 3599 darabból áll – bonyolult részletekkel és lebilincselő vonásokkal van tele. Ezek közé tartozik az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, a kidolgozott pilótafülke mozgatható pedálos sebességváltóval, és a részletgazdag W16 motor mozgó dugattyúkkal.

Az ajtókat kitárva felfedezhetjük, hogy a pilótafülke többet is tartogat magában, mint azt első látásra gondolnánk, hiszen itt található a nyolc fokozatú pedálos sebességváltó és az ikonikus Bugatti emblémával ellátott kormánykerék.

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a LEGO.com/technic oldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható, a maximális sebesség elérésének érdekében.

A motorháztető alatt diszkréten megbújva található egy valódi Buggati Chiron részlet: egy elegáns Bugatti táska.

A Bugatti szellemiségéhez híven ez a modell is tükrözi a gyártó védjegyét képező klasszikus két tónusú kékes színvilágot, valamint egy matrica szett is rendelkezésre áll, amellyel az apró részletek is kidolgozhatók és az építmény teljesen hitelessé válhat.

Az utolsó, művészi vonást a készletet rejtő exkluzív doboz jelenti, amely tartalmaz egy stílusos gyűjtői útmutatót, átlátható építési instrukciókkal. A rajongók emellett egy kilenc részes, a LEGO és a Bugatti szakértői által készített podcast segítségével merülhetnek el a tervezés mögötti kreatív munkafolyamatokban.

Kapható június 1-jétől a LEGO® store-ban és a shop.LEGO.com oldalon