Főoldal Életmód Gasztronómia Megérkeztek az első nyári Starbucks finomságok

Megérkeztek az első nyári Starbucks finomságok

Az időjárást tekintve még messze vagyunk a nyári melegtől, de naptár szerint már a nyakunkon az év egyik legszebb évszaka. Nincs ez másképp a Starbucks háza táján sem, hiszen már kaphatóak a kora nyári kínálatuk. Csak győzzünk válogatni közülük!

No de mire is számíthatunk idén? Az italok ízvilágát tekintve a csokoládé és a karamella dominál, de az ételek között már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával  is találkozhatunk. A Frappuccino-kedvelőknek a csokidarabos Java Chip Frappuccino és Caramel Coffee Frappuccino, a jegeskávé-rajongóknak a tavaly debütált Cold Brew és vaníliás tejszínnel lágyított változata, a Vanilla Sweet Cream Cold Brew kihagyhatatlan, amint melegebbre fordul az idő.

Cold Brew

A Starbucks kávézókat tavaly hódította meg a különleges jegeskávé-különlegesség, amely a nagy népszerűségre való tekintettel idén újra elérhető a kínálatban. A speciálisan erre a célra kialakított kávékeveréket sosem éri forró víz, helyette 20 órán át ázik hideg szűrt vízben. A végeredmény egy telt, gazdag ízvilágú kávé, amelyben egyszerre érezhetünk csokoládés jegyeket és citrusos frissességet. Önmagában, de tejjel és sziruppal kiegészítve is remek választás.

Vanilla Sweet Cream Cold Brew

A hagyományos Cold Brew mellett idén először egy lágyabb változat is bemutatkozik. A Vanilla Sweet Cream Cold Brew az édes vanília és a tejszín lágyságát ötvözve kínál felfrissülést a könnyedebb ízek kedvelőinek.

Java Chip Frappuccino

A csokisabb ízek rajongói garantáltan nem csalódnak majd a Java Chip Frappuccinóban, amelyben a finom eszpresszó lágy tejjel és krémes mochasziruppal keveredik. A csokoládédarabkákkal megbolondított italt tejszínhab koronázza. Az egyik legnépszerűbb Starbucks-különlegesség a melegebb napokon.

A muffin és a felhő fúziója – bemutatkozik a Fluffin

A kávézólánc legújabb süteménye, a Fluffin a fluffy (légies, könnyű) és a muffin összetételéből kapta nevét. A lágy kelt tésztára emlékeztető desszert almás-karamellás és erdei gyümölcsös ízben elérhető, amelyet melegítve érdemes kipróbálni.

A Fluffinok mellett hamarosan a barackos-málnás fehér csokis torta gondoskodik a kávé melletti tökéletes kísérőről.