Főoldal A világ Florida Megnéztük Dexter Morgan lakását Miamiban

Megnéztük Dexter Morgan lakását Miamiban

Ki ne emlékezne a Showtime mára klasszikussá vált Dexter című sikersorozatára? A szériát Miamiban forgatták, mind a belső, mind a külső helyszíneket is – mi az utóbbiak kapcsán gondoltuk úgy, hogy meglátogatjuk személyesen is az egyik legismertebb helyszínt.

A Michael C. Hall által megformált Dexter karaktere a Miami rendőrség kötelékében dolgozott, mint nyomozó, s hát – finoman szólva – vett némi kétes irányt az élete az összesen 8 évadot megért krimisorozatban (2020-ban készült egy 1 évados spinoff, vagy inkább folytatás, amely már Kanadában játszódott, s csak némi áthallással tért vissza a cselekmény Floridába).

Számos kultikus helyszínt vonultatott fel a Dexter, mi pedig a talán legismertebbet kerestük fel, konkrétan a házát/lakását, ahol a sorozat szerint élte mjndennaojait. Egyébként a főcím vége-snittjeiben látható az a külső rész, ami nagyjából az utcaképen is kivehető, a jellegzetes külső folyosók, illetve a speciális mintázatú rácsok esetében.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az apartmankomplex egy L-alakú épület, teljesen a beachfront-on, egy kicsiny félsziget nyúkvány csücskén, s a tényleges forgatási helyszín a belső kert felől, lényegében az úszómedence irányából látható és közelíthető meg.

Mivel a szóban forgó ingatlan egy teljesen zárt, sorompókkal védett lakóközösség, ezért sajnos ezúttal nem tudtunk bemenni a belső részekre, így kizárólag az utca felőli oldalt tudtuk fotózni. Amúgy a helyszín(ek) is teljesen eredetiek a sorozatban, Dexter lakása is az ismerősen csengő Bay Harbor részen helyezkedik el.