Főoldal Sport Merülj el a 2017-es vizes vb programjaiban!

Merülj el a 2017-es vizes vb programjaiban!

Július 14-30. között két hétre Budapest válik a vizes sportágak központjává, hiszen a 2017-es vizes vb idejére minden szempár gyönyörű fővárosunkra és a medencékre szegeződik.

Már ez a hét is rengeteg izgalommal és lebilincselő lehetőséggel kecsegtet, ezért összegyűjtöttük azokat a kihagyhatatlan programokat, amelyek az uszodában és azon kívül várják a sportszerető közönséget.

1. Hajrá, fiúk!

Magyarország a FINA Világbajnokságok történetének legsikeresebb nemzete vízilabdában: női és férfi pólósaink összesen 14 éremmel büszkélkedhetnek, csapataink ezúttal is mindent megtesznek majd, hogy a hazai világbajnokságon tovább növeljék az érmeink számát. Mögöttünk Szerbia mellett Olaszország szerepel az éremtáblázat második helyén, ők egyaránt 11-11 medált szereztek az elmúlt évek során. Ezért is ajánljuk, hogy aki teheti, július 19-én látogasson ki a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába vagy üljön le a televízió képernyője elé, hiszen férfi vízilabda válogatottunk 20:10 perckor Olaszország ellen száll vízbe a csoportkör második fordulójában. Az ádáz küzdelem a medencében, a jó hangulat, a piros-fehér-zöld zászlók és a magyar csapatot éltető tömeg a pedig a lelátókon és a televíziók képernyői előtt garantált.

2. Aranyifjak

Alig töltötték be a húszat, nevüket máris a legnagyobb sportolók között jegyzik. Kapás Boglárka, Késely Ajna és Kalmár Ákos a vizes vb második hetében újabb érmeket szerezhetnek a magyar úszósportnak a 400 méteres női, illetve férfi gyorsúszás mezőnyében. Bogi ezen a távon a tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg Ajna és Ákos számtalan sikeres ifjúsági verseny után idén először a felnőtt sportolók között is megmérettethetik magukat a budapesti vb-n. Ha fiatal sportolóink július 23-án sikerrel veszik a reggel 9:30-kor kezdődő selejtezők akadályait, délután 17:30-kor már döntőben úsznak az érmekért. Még az első héten megkezdi a világbajnoki szereplését a magyar úszósport egyik legnagyobb csillaga, Cseh Laci is, aki az 50 méteres pillangóúszás selejtezőköre után 17:30-tól remélhetőleg már az elődöntőben hajrázhat majd a hétfői döntőbe jutásért. Szurkoljunk nekik együtt a helyszínen és a televíziók képernyője előtt!

3. Élmények az aréna mellett

Azoknak is érdemes lesz kilátogatnia a Duna Arénához, akik nem tudtak jegyeket vásárolni a vb futamaira és mérkőzéseire. Az esemény egyik főszponzora, a Samsung például számos élménnyel kedveskedik a helyszínen a sportrajongóknak. A Galaxy Studióban szakemberek segítségével bárki kipróbálhatja, sőt, meg is vásárolhatja a Samsung legújabb csúcskészülékeit, viselhető okoseszközeit, amelyekkel hatékonyan növelheti saját sportteljesítményét is. Az izgalmas 360 fokos tartalmak mellett Cseh Laci, Kormos Villő és Gondos Flóra felkészülésének kulisszatitkaiba is bepillanthatnak a nézők a Samsung lenyűgöző QLED TV-i segítségével, amelyek élethűen jelenítik meg a színeket és még a legapróbb részleteket is olyan aprólékosan adják vissza, mintha a lelátó első sorában ülnénk. Ha pedig néhány percre kiszakadnánk a hétköznapokból, csak huppanjunk bele a Samsung 4D székébe, ami úrhajó, hullámvasút, rafting és motorcsónak szimulátor egyben és a Gear VR olyan virtuális valóságokba repíti el a látogatókat, ahová eddig csupán a képzeletükben jutottak el.

4. Balatonfüred, te csodás!

Azok a sportrajongók, akik maguk is inkább a vízpart mellett élveznék a világbajnokság legjobb pillanatait, mindenképpen látogassanak el Balatonfüredre, Budapest mellett ugyanis az északi part egyik legszebb balatoni városa ad otthont a nyíltvízi úszószámoknak. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a balatonfüredi kikötőnél alakították ki, így a szurkolás során tökéletes látvány nyílik a futamokra, amelyek háttere a festői Tihanyi-félsziget lesz. Rögtön az első hétvégén négy magyar sportolóért szurkolhatunk: Papp Márk és Rasovszky Kristóf a férfi 5 kilométeres nyíltvízi úszás döntőjében, míg Olasz Anna és Sömenek Onon Kata július 16-án a női 10 kilométeres nyíltvízi úszás döntőjében száll harcba az éremért. Biztassuk őket a partról minél hangosabban, hogy a tihanyi visszhang is azt harsogja: Ria, Ria, Hungária!