Főoldal Szabadidő Koncertek Michael Bublé lenyűgözte a magyar közönséget

Michael Bublé lenyűgözte a magyar közönséget

November 2-án, azaz tegnap a Papp László Budapest Sportarénában 100%-os teltházzal az összes magyar rajongó szívét rabul ejtette a kanadai sármőr.

michael_buble_magyarorszag

A világ egyik legjobb énekese, Michael Bublé páratlan műsort hozott Magyarországra, ami a nagyobb szünet után folytatódott MB World Tour első 2014-es állomása volt. 2003-as feltűnése óta megállíthatatlan a sztár, nemcsak a karácsonyi dalaival vezetve slágerlistákat és érve el arany- és platinaminősítést világszerte. A pop, jazz, soul és swing területén is otthonosan mozgó előadó az egyik legkeresettebb és legjobb eladásokat produkáló művész: tavaly Londonban 10 egymást követő napon csinált teltházat az O2 Arénában, de egyszerűbben fogalmazva úgy is mondhatjuk, hogy amihez hozzáér, arannyá változik.

Tegnap a nagyjából két órás show-t Michael Bublé egy élőzenekarral egészítette ki, amelyben egyaránt ült egy fúvóskar, zongorista, dobos és gitáros, valamint egy magyarokból álló vonós szekció. A bulit a „Fever”-rel kezdte, látványos robbanásokkal megadva a kezdő löketet az estének. Ki is hangsúlyozta később, hogy ez nem pusztán egy koncert, hanem egy olyan show, ahol szeretné, ha mindenki azt csinálna, amihez csak kedve van: ha énekelne, táncolna, bulizna, csak tessék. A műsort számtalan túlfűtött poénnal és rengeteg interakcióval spékelte meg, dedikált és fotózkodott rajongóval a kordonnál, énekeltette a közönséget, sőt, az is előfordult, hogy lazán átsétált a színpadról a terem másik végébe, ahol egy kisebb, ám annál látványosabb emelvény várta, mindeközben a Daft Punk „Get Lucky”-ját énekelve. A koncertet gyorsabb dalokkal kezdte és zárta, középre pedig inkább lassabb balladákat iktatott be, melyek egyaránt tartalmaztak feldolgozásokat (pl. „Feeling Good”, „Save The Last Dance For Me”, „All You Need Is Love”) és saját nótákat is („Home”, „Crazy Love”, „Haven’t Met You Yet” és „It’s A Beautiful Day”). A színpadi díszlet egy látványos, art deco stílusú és élő kivetítésekkel teletűzdelt videóból, a zenekarból és egy grandiózus mozgó színpadból állt. Ráadással is szolgált természetesen az addigra eksztatikusan táncoló tömegnek a rongylábú sztár, ami többek között abból is állt, hogy a koncert végén az egyik dalát mikrofon és mindenféle erősítés nélkül (!) énekelte el.

Az MB World Tour tehát óriási sikerrel tért vissza a 2014-es európai lábbal, elvarázsolva a magyar rajongókat is. Legközelebb Michael Bublé egy exkluzív együttműködés keretein belül lesz hallható, ugyanis a november 10-én megjelenő „Holiday Wishes” című lemezen Idina Menzellel ad elő egy duettet, a „Baby It’s Cold Outside”-ot, ami csodálatos, téli hangulatba hoz mindenkit, aki meghallgatja.