Főoldal Autó, motor Modellinváziót indít a Ford, cél a Közel-Kelet és Afrika

Modellinváziót indít a Ford, cél a Közel-Kelet és Afrika

ford_mustang_2014_006A Ford agresszív termékbevezetésre készül a Közel-Keleten és Afrikában, hogy kihasználja e piacok növekedési lehetőségeit.

A kínálatban egyaránt lesznek majd kis- és középméretű modellek, illetve nagyautók. 2016-ra 25 új Ford modell jelenik meg a Közel-Keleten és Afrikában, ebből 17 Dél-Afrikában és a Szaharától délre fekvő afrikai államokban: az új Focus és új Ford Fusion épp úgy elérhető lesz a régióban, mint Amerika legendás sportautója, a Mustang. A vállalat ugyanakkor a Közel-Keleten és Afrikában nemcsak autói, hanem modern technológiái kínálatát is bővíti, bevezetve az EcoBoost motorokat, a SYNC fedélzeti csatlakozási rendszert, a beépített légzsákot kínáló hátsó biztonsági övet és egyéb vezetősegítő berendezéseket.

A Ford a közelmúltban bejelentette, hogy agresszív termékbevezetésre készül a Közel-Keleten és Afrikában, hogy kihasználja e piacok növekedési lehetőségeit: a kínálatban egyaránt megjelennek majd a vállalat Egy Ford globális portfóliójából ismert kis- és középméretű modellek, illetve a nagyautók is. A Ford azt tervezi, hogy 2016-ig összesen 25 új modellel jelenik meg a Közel-Kelet és Afrika piacain – jelentette be a vállalat Johannesburgban egy különleges “Go Further” elnevezésű rendezvényen, amelyen mintegy 1000 ember vett részt, köztük a vállalat munkatársai, a Ford márkakereskedői, a kormányzat képviselői, illetve a sajtó munkatársai. A vállalat azt a hírt is megerősítette, hogy globális portfóliójából néhány egyéb modellt már a közeli jövőben is forgalmazni kezd a Közel-Keleten és Afrikában – többek közt a legendás amerikai sportkocsit, a Ford Mustangot.

“Az Egy Ford tervnek megfelelően mától felgyorsítjuk termékkínálatunk bővítését a Közel-Keleten és Afrikában, hogy az itt élő vásárlók is élvezhessék teljes modellpalettánk kiváló minőségének, üzemanyag-takarékosságának, biztonságának és intelligens tervezésének előnyeit.” – fogalmaz Benintende, a Ford Közel-Kelet és Afrika elnöke. “Ez a régió felöleli a Szaúd-Arábiától Dél-Afrikáig és Nigériától Kenyáig elterülő államokat, s az itt élő vásárlók igényei éppoly sokszínűek, mint a piacok sokasága. Ám az Egy Ford tervnek köszönhetően pontosan az elvárásaiknak megfelelő autókat és technológiákat kínálhatunk számukra.”

A Ford bejelentett közel-keleti és afrikai termékoffenzívája:

•    Az új Focus, a világ legnagyobb darabszámban értékesített modelljének formásabb, modernebb és még kifinomultabb változata 2015-ben jelenik meg a Közel-Kelet és Afrika márkakereskedéseiben
•    Az új Fusion, a Ford nagyautójának lenyűgöző, új változata prémium dizájnt és kézműves minőségű kidolgozást, valamint intelligens technológiát kínál; az autó már idén kapható lesz a Közel-Keleten, a jövő évtől pedig Afrikában is megjelenik
•    A Mustang, Amerika legendás sportkocsija 2015-ben jelenik meg a Közel-Keleten és Afrikában
•    A Ford a Közel-Keleten és Afrikában nemcsak autói, hanem modern technológiáinak kínálatát is bővíti, bevezetve az EcoBoost motorokat, a SYNC fedélzeti csatlakozási rendszert, a felfúvódó hátsó biztonsági övet, a MyKey rendszert és egyéb vezetősegítő berendezéseket

A Ford a Figo koncepció fotóját is közzétette: ez lesz a vállalat hamarosan érkező globális kisautója, amit Afrikában mutatnak majd be. Az új modell olyan dizájnt, üzemanyag-takarékosságot, minőséget és biztonságot kínál majd, amit eddig leginkább a drágább autóktól szoktunk meg. A Ford az erőteljes termékbevezetési kampány bejelentése előtt mindössze hat hónappal vont össze négy régiót (Észak-Afrika, a Szaharától délre fekvő országok, Dél-Afrika és a Közel-Kelet) egy közös régióvá Ford Közel-Kelet és Afrika néven, hogy eredményesebben irányíthassa növekedését e gyorsan fejlődő területeken.

“Az évtized végére a Közel-Kelet és Afrika teljes autópiaca várhatóan 40 százalékkal, összesen 5,5 millió autóra növekszik.” – magyarázza el Benintende. “A Közel-Kelet és Afrika régió tehát hatalmas lehetőségeket rejt, mi pedig az Egy Ford terv globális erősségeire támaszkodva, új termékeink bevezetésével az autózás legmodernebb infrastruktúráját kínáljuk az itt élő vásárlóknak.”

A Szub-Szaharai Afrika régió

A következő két év során jelentős mérvű növekedés várható a Szaharától délre fekvő országok Ford-termékkínálatában. Összesen 17 új vagy frissítet modell jelenik meg az itteni piacokon, köztük az új Ford Focus, a Fusion, a Ranger XL-Plus, a Transit és a Mustang.

“Az a célunk, hogy a Ford legyen az afrikai mobilitás első számú márkája, és mai rendezvényünk is jól példázza, milyen elkötelezetten dolgozunk afrikai vásárlóink hiánytalan kiszolgálásán.” – teszi hozzá Jeff Nemeth, a Ford Szub-Szaharai Afrika elnök-vezérigazgatója. “Mára minden eddiginél fontosabbá vált, hogy állandó kapcsolatot tartsunk fenn vásárlóinkkal – globálisan és Afrikában egyaránt.”

Figo Concept: átgondolt szerkezetű, megfizethető kisautó

A Go Further rendezvényen a vállalat közzétette a Figo Concept fotóit, bemutatva a Ford új generációs, kompakt, intelligens kisautójának terveit. A Figo Concept képeiből már következtetni lehet arra, hogy a sorozatgyártású változat a vásárlói igényeknek megfelelő hajtásláncokat és külső-belső méreteket kínál majd – méghozzá elérhető áron. A tanulmányautó egyik figyelemre méltó megoldása az innovatív dokkoló, ami praktikus megoldás a mobiltelefonok, MP3-lejátszók és műholdas navigációs eszközök tárolására, rögzítésére és töltésére.

A vadonatúj Fusion

A stílusos, vadonatúj Ford Fusion lenyűgöző dizájnt és prémium szintű utastéri kidolgozást kínál. A Fusion felszereltségi listáján a szegmensben elsőként jelenik meg az adaptív LED-fényszóró és a MyFord Touch rendszerrel kiegészített SYNC, amihez nyolc colos színes érintőképernyő tartozik. “A prémium dizájn, a kézműves minőségű kidolgozás és az intelligens technológia páratlan kombinációját prémium felár nélkül kínáló új Fusion megváltoztatja majd a Ford nagyautóiról kialakult képet.” – véli Nemeth.

A Mustang megérkezik a Közel-Keletre és Afrikába

Az EcoBoost és V8-as motorral egyaránt kapható Mustang a jövő év során a Közel-Kelet és Afrika márkakereskedéseiben is megjelenik.

“A vadonatúj Mustang elhagyja az istállót.” – fogalmaz Benintende. “A Mustang a Ford megtestesült legendája, és e legendának népes rajongótábora van a Közel-Keleten – ami Észak-Amerika után a modell második legjelentősebb piaca –, valamint Afrikában is. Ezek a rajongók most izgatottan várják a híreket, mi pedig örömmel készülünk arra, hogy már a közeljövőben új részleteket oszthassunk meg velük az autó bevezetéséről.”

Intelligens technológiák

A régió piacain megjelenő járművekben a Ford legmodernebb technológiái működnek majd, többek közt az EcoBoost motorok, a SYNC 2 fedélzeti csatlakozási rendszer, az Aktív Parkolóasszisztens, az Active City Stop, az Adaptív Sebességtartó Automatika, a Holttérfigyelő rendszer Keresztirányú Forgalomfigyeléssel, a Tolatókamera és a Sávtartó Rendszer.

“A ‘Go Further’ sok szempontból Henry Ford jövőképének modern interpretációja, hiszen ugyanazt a célt szolgálja: mindenki számára megnyitni az autózás lehetőségét, és szabad környezetet teremteni az egyéni közlekedés és a gazdasági fejlődés számára.” – mutat rá Benintende. “A Ford azon dolgozik, hogy a világnak ezen a részén is segítsen valóra váltani ezt az álmot.”