Főoldal A világ Belföld Nagy kihasználtsággal robog a Márianosztra-Nagyirtáspuszta közötti kisvasút

Nagy kihasználtsággal robog a Márianosztra-Nagyirtáspuszta közötti kisvasút

Az átadása óta közel 4000 kilométert tett meg a Márianosztra és Nagyirtáspuszta között közlekedő erdei vasút. A Börzsöny egyik gyönyörű részén keresztülhaladó kisvasúti pálya felújítása sikeresnek bizonyult, a júniusi átadása óta vonzza a látogatókat a környékre és folyamatosan teltházzal üzemel. Több mint 6000 utas utazott már rajta.

marianosztra-kisvasut-1Június 2-án nagyszabású rendezvény keretében adta át az Ipoly Erdő Zrt. a Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti felújított kisvasúti pályaszakaszt az utazóközönségnek. Azóta is töretlen a népszerűsége a fejlesztésnek, a legforgalmasabb nyári időszakban maximális a kihasználtság. A beruházás kiemelt uniós pályázati összegből, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásából, valamint az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásaiból valósult meg.

A kisvonatok összehangolt menetrenddel járnak Szobtól Nagybörzsönyig. A három szakaszon (Szob-Márianosztra, Márianosztra-Nagyirtáspuszta, Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny)  átszállással lehet közlekedni, de a le- és felszállások között kiváló alkalom nyílik a helyi értékek megtekintésére, hazánk különleges szegletét ismerhetik meg errefelé járva az aktív kikapcsolódás kedvelői.

marianosztra-kisvasut-2

Augusztus 31-ig még heti három napon: pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik a kisvasút, minden nap 5 járat indul Nagyirtáspusztáról Márianosztrára, és ugyanennyi vissza. A legzsúfoltabb időszak nyáron lezárul, és szeptember 1-től péntekenként már nem üzemel a vonat, szombaton és vasárnap azonban marad a megszokott menetrend. A részletes indulási időpontokról az Ipoly Erdő Zrt. honlapján érdemes tájékozódni.

 

Előző cikkNem mindennapi élményben lehetett része Pordán Petrának
Következő cikkKülönleges projekt: csatahajó épült a World Trade Center romjaiból