Főoldal Kultúra Zene Negyven éve jelent meg minden idők legsikeresebb albuma, a Thriller

Negyven éve jelent meg minden idők legsikeresebb albuma, a Thriller

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michel Jackson legendás albuma, a ”Thriller”. Ebből az alkalmából a Sony Music, az Estate of Michael Jackson szervezettel karöltve kiadta a ”Thriller 40” című albumot, amelyen az énekes már jól ismert remekművei mellett, eddig soha nem hallott különlegességek is megtalálhatók.

Emellett számos új élményt nyújtó ”Thriller” mix is elérhetővé vált, többek között egy 360 Reality Audio az Amazon oldalán, Spatal Audio az Apple Music-on és több híres hangmérnök munkája is, amellyel leróják tiszteletüket Jackson előtt. És ha ez nem lenne elég, az eredeti ”Thriller” és ”Beat It” kisfilmek most először 4K-s változatban is elérhetőek, a videó anyagait az eredeti felvételekből konvertálták át.

A ”Thriller 40” a világ legtöbbet eladott albumát hivatott megünnepelni. Világszerte pop up eventek és egyéb különleges események ünneplik meg a Pop Királyának munkásságát. Michael elképesztő albuma egy azóta is megdöntetlen rekordnak számító 8 Grammy-díjat nyert, számos zenei korlátot döntött le és örökre megváltoztatta a popzenéről és a videóklipekről való elképzeléseinket. 1982-es megjelenése után több mint 500 hetet töltött a Billboard album charton és azóta több mint 100 millió eladásával kiérdemelte a világ legtöbbet eladott albuma címet is. A ”Thriller 40″ minden digitális paltformon és fizikai formátumban is elérhető.

Előző cikkHavonta több, mint 78 millió forintos gyerektartást kell fizetnie Kanye West-nek
Következő cikkA vízimadarak kulcsszerepet játszanak a szárazföldi növények elterjesztésében