Főoldal Autó, motor Német Haszonjármű-díj: tarolt a Volkswagen Amarok

Német Haszonjármű-díj: tarolt a Volkswagen Amarok

Minden második évben szavaznak a különböző szakmák vállalkozói és mesteremberei a legjobb haszongépjárműről, miután egy teszthétvége keretében minden tekintetben alaposan vallatóra fogják és értékelik a különböző vetélytársak hasonló kivitelű modelljeit. A Volkswagen Caddy és a Transporter korábbi sikerét ezúttal a határozott fellépésű testvér ismételte meg, a tekintélyes Német Haszonjármű-díj birtokosa így az elkövetkező két esztendő során a Volkswagen Amarok.

volkswagen_amarok_1

A mesteremberek és a vállalkozók döntöttek: a közvetlen összevetés alkalmával a német piacon kapható pick-up járművek közül a Volkswagen Haszonjárművek Amarok modelljét szavazták az élre. A zsűri egy júliusi teszthétvége során tartott statikus vizsgálat és egy egyszerűbb terepes megmérettetéssel kombinált menetpróba alapján hozta meg döntését.

A tesztelők elsőként az utas- illetve a raktér, valamint a design és a környezet megóvása tekintetében vizsgálták a járműveket. Ennek során a térkínálat, a rakodóhelyek választéka, a kezelhetőség, a kidolgozási minőség és a biztonság éppúgy alapvető kritériumként jelent meg, mint a különböző reklámok elhelyezésének lehetőségei. További tapasztalatokra a menetpróbák során nyílt lehetőség, ahol a félig terhelt járművekben a motor, a sebességváltó és menettulajdonságok kerültek nagyító alá. A gazdaságosság szintén az értékelés fontos paraméterének számított.

A zsűri tagjait alkotó mesteremberek és vállalkozók a Holzmann Medien „handwerk magazin“ illetve a „Deutsche Handwerks Zeitung“ szakmai magazinok meghívására érkeztek a teszthétvégére. A kiadó 1992 óta ítéli oda kétévente a Német Haszonjármű-díjat a különböző járműkategóriákban. A Volkswagen Haszonjárművek 1992, 1996, 2000, 2008 és 2010 után immár hatodik alkalommal nyerte el e tekintélyes elismerést.

A díjat szeptember 26-án, a Hannoveri Haszongépjármű Kiállítás (IAA Nutzfahrzeuge) keretében Matthias Wissmann, a Német Autógyártók Szövetségének (VDA) elnöke és a kiadó képviseletében Alexander Holzmann adják át.