Főoldal Szabadidő Programok, események Nemsokára hazánkban lép fel a Cirque du Soleil Quidam társulata

Nemsokára hazánkban lép fel a Cirque du Soleil Quidam társulata

Már csak pár nap és Budapestre érkezik a Cirque du Soleil Quidam társulata, benne két magyar artistával: Bánhegyi Kata többszörös ugrókötél Európa- és világbajnokkal, valamint Katona Viktor tornásszal, aki az előadás egyik leglátványosabb légi akrobatika számában lép színpadra. Mindkét magyar artista hosszú ideje a társulat tagja, de most először léphetnek fel hazai közönség előtt, amit boldog izgalommal várnak.

cirque_du_soleil_quidam_banhegyi_kata_katona_viktor

A társulat emberei mindent pontosan megterveznek előre a különböző helyszínek kapcsán, a sportcsarnokok összes adatát, műszaki információkat és még 3D rajzokat is hónapokkal előbb bekérnek, hogy milliméter pontosan az adott helyszínhez tudják igazítani az előadást. Minden hozzávalót magukkal hurcolnak a turnén az utolsó csavarig, egyrészt, hogy pontosan mindenhol ugyanazt az élményt tudják nyújtani a közönségnek, másfelől az artisták biztonsága is megkívánja, hogy kizárórag a saját felszerelésüket használják.

cirque_du_soleil_quidam_1

24 kamion, 1 busz és 4 furgon szállítja az óriási mennyiségű színpadi tartozékot, amiben nem csupán a műszaki holmik, hanem többek között 250 jelmez, 500 kellék és kiegészítő, 300 pár cipő és 20 paróka is megtalálható. A közel 600 négyzetméteres színpad mögött egy önálló mini-várost építenek fel maguknak, ahol több mint 500 négyzetméternyi edzőtér mellett saját kiszolgáló részlegek is vannak: mosoda, varroda, valamint egy kantin amelyben saját szakács segítségével bármilyen speciális étkezési igényt ki tudnak elégíteni.

A Quidam társulata 45 artistából és 45 társulati tagból áll – zenészek, edzők, fizikoterapeuta, technikai személyzet, de még varrónők is utaznak városról városra a produkcióval.

cirque_du_soleil_quidam_2

Az előadások alatt állandó hőmérsékletet tartanak az egész épületben, a nézőtéren sem lehet 21C foknál magasabb, így érdemes rétegesen öltözni a show megtekintéséhez.

A Quidam műsora 125 perces, két részből áll, egy 20 perces szünettel közötte. Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy az előadások pontosan kezdődnek, kérjük, időben érkezzenek az Arénához, a későn jövőknek várniuk kell majd, hogy a számok közötti átkötés alatt a helyükre mehessenek.

A showban pirotechnikai elemeket, valamint stroboszkópot és ködgépet is használnak. Az előadásról nem lehet videófelvételt készíteni sem fotózni, különös tekintettel a vakuhasználatra, amely nem csupán a nézőket zavarja, de veszélyezteti az artistákat is fellépés közben.

 

A budapesti előadások időpontjai:
Február 13., péntek 20:00
Február 14., szombat 16:30 és 20:00
Február 15., vasárnap 13:00 és 16:30