Főoldal Kultúra Film Nézd meg Magyarország első közösségi filmjét

Nézd meg Magyarország első közösségi filmjét

Már elérhető online Magyarország első közösségi filmje, a BÚÉK, amely az ország egyetlen napját, 2013-2014 szilveszterét mutatja be számtalan szemszögből. A profi filmes stábok mellett több száz résztvevő küldte be saját videóját, így közel 100 órányi nyersanyagából készült el a 70 perces mozifilm, amit most bárki megtekinthet az interneten. Az elmúlt másfél napban közel tízezren nézték meg online a filmet.

buek_film

A tavaly meghirdetett BÚÉK elkészítésében a fiatal filmesekből álló stábok mellett bárki részt vehetett saját videóinak beküldésével. Az egyetlen kritérium az volt, hogy a videók december 31-e és január 1-je között készüljenek. A BÚÉK-ra végül több, mint 800 videó érkezett 60 településről.

Az alkotók a film bemutatását a forgatáshoz hasonlóan országos, közösségi eseményként rendezték meg 2014 december 30-án. A számos vidéki helyszínen, és a budapesti Akvárium Klubban zajló premieren közel ezren látták Magyarország első közösségi filmjét.

A közösségi film mellett egy Magyarországon egyedülálló, interaktív platform is készült a beérkezett nyersanyagokból, amely a filmből kimaradt videók jelentős részét tartalmazza. Ezekből olyan BÚÉK-film áll össze, amit a néző a saját kedve szerint irányíthat, többek között azzal, hogy böngészhet a kimaradt jelenetek között és összerakhatja a saját himnuszát is.

Az interaktív alkotást a BÚÉK csapata és a VS közösen készíti, amely ezen a linken érhető el: http://vs.hu/mega/buek-interaktiv-kozossegi-dokumentumfilm/