Főoldal Sport Nike Rungaroring 2015: több, mint ezren futottak a Hungaroringen

Nike Rungaroring 2015: több, mint ezren futottak a Hungaroringen

Különleges helyszínre szervezett futóversenyt a Nike+ Run Club: most vasárnap negyedszer vehették be a Hungaroring betonját a futók. A versenyzők két kört tettek a közel 4,5 kilométeres aszfalton, az útvonalon pedig különleges meglepetések várták őket.

A Nike+ Run Club idén is helyszínekkel és futóeseményekkel készül a mozgás szerelmeseinek a megszokott margitszigeti edzések mellett. Ezen a hétvégén a Hungaroring nyitotta meg a kapuit – kivételesen nem az autósport, hanem az atlétika rajongói számára. A legendás aszfaltot ezer futó vehette birtokba, és tette meg – négy kerék helyett két lábon – a 8750 méteres (két kör) távot.

rungaroring_2015

A barátságos versenyre a jelentkezés 24 óra betelt, és a reggeli esős idő ellenére is tele volt a pálya. A rajtot most is a a pálya startlámpái indították el Winkler Róbert vezénylete mellett, az útvonalon pedig mindenki lemérhette, mennyire gyorsan tud egy mérföldet teljesíteni.

A versenyen többek között elindultak olimpiai bajnokaink, Kammerer Zoltán és Kozák Danuta kajakosok, illetve magyar bajnok atlétánk, Papp Krisztina is.

rungaroring_2015_2

Nagyon szeretek futni, elég sok utcai versenyen vettem már részt, de a különleges helyszínek mindig extra energiát adnak a résztvevőknek. Abu Dhabiban volt szerencsém megnézni az ottani Forma 1 pályát az edzőtáborunk alatt, de az itthonin futni még annál is nagyobb élmény” – mondta el Kammerer Zoltán, aki nagyon jó időt teljesített a mai versenyen is.

A Rungaroringre több híresség is ellátogatott: lefutotta a távot többek között a múlt hétvégén félmaratont teljesítő Nagy Adri, a Jóban Rosszban színésznője, a Hungaroringen eddig csak autóval versenyző Marenec Fruzsi, és a a fitt énekesnő, Dallos Bogi is.

rungaroring_2015_1