Főoldal Szabadidő Koncertek Októberben Bryan Adam ismét Budapesten koncertezik

Októberben Bryan Adam ismét Budapesten koncertezik

Harminckilenc nap múlva Bryan Adams ismét Budapestre érkezik, hogy az Aréna közönségét lázba hozza több tucatnyi slágerével.

A világ egyik leghíresebb kanadai előadója nem csupán énekesként és zeneszerzőként, de fotósként is elismert, sőt a színészetet is kipróbálta már.

1959 november 5-én született Bryan Guy Adams néven az Ontario állambeli Kingston városban, angol szülők gyermekeként. Miután édesapja katonatiszt volt, így a család meglehetősen sokat költözködött, Bryan gyermekkorában éltek Máltán, Portugáliában, Németországban és Ausztriában is, majd 1973-ban visszatértek Kanadába és letelepedtek Észak-Vancouverben.

bryan-adams-2Bryan Adams már 15 évesen az iskola zenekarával játszott több klubban is, ekkor ismerkedett meg Jim Vallace-szel, aki később nagy szerepet játszott karrierje alakulásában. 18 évesen már felfigyelt rá a kanadai A&M Records, és végül 1980 februárjában megjelent debütáló albuma is.

Harmadik lemeze hozta meg számára a nemzetközi áttörést, felkerült az amerikai slágerlistára is, Kanadában és az USA-ban platina-, míg Ausztráliában aranylemez lett alig pár hét leforgása alatt.

1984 novemberében kiadott következő albuma már az amerikai slágerlista élén kezdett, és Bryan Adams azóta gyakorlatilag megállíthatatlan, 34-szer jelölték különböző zenei díjakra, ebből 13 alkalommal Grammy-díjra, és közel 100 millió lemezt adott el.

Bryan Adams már többször is járt Magyarországon, ebből az egyik legemlékezetesebb a 2007-es Kapcsolat koncert volt, amikor kétszázezer érdeklődő volt jelen az egykori Felvonulási téren.

Most október 9-én újra együtt bulizhatunk Bryan Adams-sze, aki vadonatúj turnéjával érkezik a BudapestArénába.

Jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.