Főoldal Szabadidő Programok, események Pénteken kezdődik az Oldtimer Show Budapesten

Pénteken kezdődik az Oldtimer Show Budapesten

A hétvégén ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvényét, az Oldtimer Showt – közölték a szervezők az MTI-vel.

oldtimer-show-2016

A péntektől vasárnapig tartó programon az európai oldtimer-gyűjtők járművei mellett láthatók lesznek egyesült államokbeli oldtimer hívek autói is – közölték a szervezők az MTI-vel.

A százévesnél idősebb járművek és fakerekű autók között a kiállítás „korelnöke” egy 119 éves Panhard&Levassor. Az 1897-ben Franciaországban gyártott 6,5 lóerős automobil a „fénykorában” 35 kilométeres végsebességre volt képes. 110 éves korában, 2007-ben még részt vett a világ leghíresebb oldtimer versenyén, London és Brighton között sikerrel teljesítette a 63 három mérföldes távot.

Az Oldtimer Shown ötszáz veterán járművet, köztük idősebb autókat, motorokat, buszokat, katonai járműveket és traktorokat mutatnak be a tízhektáros területen. Aki kíváncsi rá, láthatja majd, milyen kocsival furikázott Elvis Presley.

A Vasúttörténeti Parkban a veteránautók mellett lesz Kalandjárók és Tuningautó kiállítás, Gasztronómia utca, háztáji és kézműves vásár is. A látogatókat ingyenes fesztiválbusz szállítja a Nyugati pályaudvarról.