Főoldal A világ Külföld Rákkal diagnosztizálták Kate Middleton-t

Rákkal diagnosztizálták Kate Middleton-t

A walesi hercegnő ma este bejelentette, hogy 42 éves korában rákot diagnosztizáltak nála, és kemoterápián kell részt vennie.

A szerdán Windsorban felvett, mély érzelmekkel teli videóüzenetben Katalin elárulta, hogy a hír hatalmas sokként érte, és hogy ő és Vilmos mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy feldolgozzák és kezeljék ezt a magánéletben, fiatal családunk érdekében.

A nárciszokkal és tavaszi virágokkal körülvett padról beszélve a leendő királynő azt mondta: „Időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk George-nak, Charlotte-nak és Louisnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy minden rendben lesz.

Forrás: Buckingham Palace

„Ahogy nekik is mondtam; jól vagyok, és napról napra erősebb leszek azáltal, hogy azokra a dolgokra koncentrálok, amelyek segítenek a gyógyulásomban; az elmémben, a testemben és a lelkemben. Az, hogy William mellettem van, szintén nagy vigaszt és megnyugvást jelent. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amelyet oly sokan mutattatok. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent.

Catherine rákját csak azután fedezték fel, hogy januárban a The London Clinic-ben jelentős hasi műtéten esett át. A Kensington-palota közölte, hogy nem oszt meg részleteket arról, hogy a hercegnőnek milyen rákja van, vagy hogy a rák milyen stádiumban van, és arra kérte az embereket, hogy ne találgassanak.

Úgy tudni, hogy a királyt – aki jelenleg maga is rákkezelésen vesz részt – és a királynőt is tájékoztatták a hírről.