Site icon Napimagazin

Receptek karácsonyra – Extra csokis csokitorta

Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra. 

Első receptünk egy igazán omlós és finom csokitorta, ami biztosan hatalmas sikert arat minden vendég körében.

Extra csokis csokitorta

Hozzávalók:

Tésztához:

150 g puha vaj

250 g kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

3 db tojás

200 g liszt

100 g cukrozatlan kakaópor

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

100 ml tejföl

½ tk só

150 ml tej

egy csésze lefőzött presszó kávé

A krémhez:

150 g vaj

200 ml habtejszín

400 g étcsokoládé

Eszközök:

Sencor konyhai robotgép

Sencor konyhai mérleg

Lamart sütőforma

Elkészítés

Mérjük ki pontosan a hozzávalókat

Szobahőmérsékletű vajat a cukorral, vaníliás cukorral a konyhai robotgép segítségével elkeverjük és kihabosítjuk, majd jöhetnek hozzá a tojások

Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a tejfölt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd alacsony fokozaton összekeverjük az alapanyagokat

Még mindig alacsony fokozaton hozzáadjuk a tejet és a kávét

A kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük

180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük

Közben állítsuk össze a krémet: vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, a tejszínt és a csokoládét, addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad és sima krémet nem kapunk. Tegyük félre kihűlni.

Állítsuk össze a tortát: a piskótát vágjuk félbe, majd rétegezzük rá a krémet és vonjuk be vele az egész tortát. Ízlés szerint díszíthetjük mandulával, marcipánnal, dióval vagy épp csokoládéval.

Exit mobile version