Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra.
Első receptünk egy igazán omlós és finom csokitorta, ami biztosan hatalmas sikert arat minden vendég körében.

Extra csokis csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
150 g puha vaj
250 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
200 g liszt
100 g cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
100 ml tejföl
½ tk só
150 ml tej
egy csésze lefőzött presszó kávé
A krémhez:
150 g vaj
200 ml habtejszín
400 g étcsokoládé
Eszközök:

Elkészítés
Mérjük ki pontosan a hozzávalókat

Szobahőmérsékletű vajat a cukorral, vaníliás cukorral a konyhai robotgép segítségével elkeverjük és kihabosítjuk, majd jöhetnek hozzá a tojások

Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a tejfölt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd alacsony fokozaton összekeverjük az alapanyagokat

Még mindig alacsony fokozaton hozzáadjuk a tejet és a kávét

A kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük

180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük


Közben állítsuk össze a krémet: vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, a tejszínt és a csokoládét, addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad és sima krémet nem kapunk. Tegyük félre kihűlni.

Állítsuk össze a tortát: a piskótát vágjuk félbe, majd rétegezzük rá a krémet és vonjuk be vele az egész tortát. Ízlés szerint díszíthetjük mandulával, marcipánnal, dióval vagy épp csokoládéval.
































![[TESZT] Sencor SVC 1080BK – hatékony, csendes, gazdaságos](https://www.napimagazin.hu/kepek/sencor-svc-1080bk-porszivo-teszt-napimagazin-32-238x178.jpg)
![[TESZT] Sencor SOC 3312 WH – a hatékony fogápolás ismérve](https://www.napimagazin.hu/kepek/sencor-soc-3312-wh-teszt-napimagazin-20-238x178.jpg)