Főoldal Szabadidő Utazás Az Air France fenntartható üzemanyaggal üzemelteti San Franciso-i járatát

Az Air France fenntartható üzemanyaggal üzemelteti San Franciso-i járatát

Az Air France és a Shell közös tervei szerint 2020. június 1-től fenntartható üzemanyagot használnak a San Francisco-i nemzetközi repülőtéről induló járatok esetében. A különleges üzemanyag-keveréket hagyományos és környezetbarát hajtóanyagok keverésével hozzák létre.

Az Air France, Shell és World Energy közt létrejött együttműködés remekül megmutatja az iparág jövőbeli igényét egy széleskörűen alkalmazható, megfelelő utánpótlással biztosított fenntartható légiüzemanyag iránt. A környezetbarát üzemanyag étkezésre alkalmatlan hulladék olajokból és zsírokból készül. A hajtóanyag megfelel a szakértők által felállított fenntarthatósági standardoknak, és megfelelően szállítható a repülőtér meglévő rendszerében. A légitársaság becslése szerint az intézkedés 16 hónap alatt mintegy 6000 tonna széndioxidtól óvja majd meg a légkört.

Az Air France régóta támogatja a fenntartható üzemanyagot termelő szektor megalkotását, egészen 2014 óta dolgozik kéz a kézben a feltalálókkal, tekintélyes összegeket fektetve kutatásokba. Nem csoda hát, hogy elsők közt alkalmaznak hasonló üzemanyagot a személyszállításban.

Az Air France a szolgáltatásai szinte minden eleménél csökkenteni szeretné ökológiai lábnyomát. Remek példa erre a fenntartható fejlődési programja, melynek keretében a gépek üzemanyaghatékonyságát növelve szeretné felére csökkenteni CO2 kibocsájtását.

„A környezetbarát üzemanyagok kulcsszerepet játszanak fenntarthatósági törekvéseinkben, hiszen konkrét választ adnak korunk természetvédelmi problémáira. A kaliforniai kezdeményezés remekül példázza, hogy az állami intézkedések mennyire ösztönzően hatnak a helyi iparra, ha megteremtik a légitársaságok számára lehetőséget, hogy érdemben cselekedjenek. Közösségként kell tekintsünk a hasonló lépésekre, és ösztönözni azokat a világ minden táján” – mondta Anne Rigail, az Air France vezérigazgatója.

„A különböző technológiai fejlesztések mellett magának az üzemanyagnak is hatalmas szerepe van abban, hogy csökkentsük a légiközlekedés károsanyag-kibocsájtását. A Shellnél elkötelezetten dolgozunk annak érdekében, hogy minél fenntarthatóbbá tegyük a repülést. Az Air France-szal kötött megállapodáshoz hasonló vállalások pedig csak gyorsítják ezt a folyamatot, hiszen biztosítják a gyártókat, hogy megéri bővíteni a finomítók kapacitását, és nekünk is segítenek, hogy fejlesszük az infrastruktúránkat” – mondta el Anna Mascolo, a Shell repülés igazgatóhelyettese.

„Büszkék vagyunk rá, hogy hozzásegíthetjük az Air France-t és a Shellt egy alacsony széndioxid-kibocsájtású üzemanyag kifejlesztéséhez. A hasonló környezetbarát üzemanyagok népszerűsítésére remek eszközök a figyelemfelhívó kampányok, illetve a kaliforniaihoz hasonló támogató intézkedések. Az újonnan létrejött együttműködés növeli a téma nemzetközi ismertségét mind az ügyfelek, mind a törvényhozók körében” – mondta Bryan Sherbacow, a World Energy kereskedelmi igazgatója.

Előző cikkReceptek karácsonyra – Extra csokis csokitorta
Következő cikkMit hozhat a 2020-as év a technológia és a repülés világában? A KLM izgatottan várja